Opilá žena se snažila pokousat a poškrábat strážníky. Skončila na záchytce

Městská policie.

Agresoři proti strážníkovi

Téměř tři promile alkoholu nadýchala 32letá žena, která se válela na zemi v Praze u vstupu do metra Hradčanská. Tvrdila, že jí není dobře. Jenže když ji strážníci naložili do sanitky, snažila se je pokousat a poškrábat.

Celý incident zachytili strážníci během zásahu na kamery. Když hlídka přijela na místo, žena se válela na zemi. Byla hodně opilá a kolem ní se utvořil hlouček agresivních lidí. Strážníky kvůli tomu přivolala na místo záchranná služba. „Střídaly se její nálady, ale i údajné zdravotní potíže. Stěžovala si na bolesti nohou i těhotenské komplikace,“ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová.

Na první pohled bylo zřejmé, že je žena silně opilá, což potvrdila také dechová zkouška, která ukázala téměř tři promile alkoholu. Strážníci chtěli ženu naložit do sanitky a odvézt na záchytku. „Jménem zákona vás vyzývám, abyste si stoupla a šla s námi do auta. Jestli budete stále padat, budou použity donucovací prostředky,“ zaznamenala strážníkovy pokyny kamera.

Žena však odmítala vstát a navíc se bránila. „Přestala spolupracovat, a proto byla do sanitního vozu odvedena pomocí hmatů a chvatů. Uvnitř vozu se snažila strážníky poškrábat a pokousat je ve tváři,“ doplnila mluvčí. Opilou a k tomu agresivní ženu se strážníkům přeci jen podařilo převézt na záchytku.

Tagy: