Opilého a agresivního Ovčáčka měli vézt záchranáři do nemocnice. Nezaplatil mi, říká taxikář

Jiří Ovčáček se oženil s Ukrajinkou Annou, s níž vyženil i syna.

Ovčáčka měli vézt opilého do nemocnice

Mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka měli v pátek okolo třetí hodiny ráno převézt do nemocnice. Měl být totiž agresivní a opilý. Informovala o tom agentura Aktu.cz s odkazem na dobře informovaný zdroj z okolí hradní kanceláře, který potvrdil, že Ovčáček byl silně podnapilý a potřeboval pomoc. Redakce CNN Prima NEWS Zemanova mluvčího kontaktovala, ten však dosud neodpověděl.

„Mohu potvrdit, že v pátek ráno po třetí hodině vyjížděli pražští policisté do Dělnické ulice v pražských Holešovicích, kde se dle oznámení nacházel muž, který odmítal opustit vozidlo taxislužby. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že muž, ročník 1979, je silně pod vlivem alkoholu,“ sdělil webu CNN Prima NEWS mluvčí policie Richard Hrdina s tím, že muže následně rychlá záchranná služba převezla do nemocnice na vyšetření.

Incident s opilým mužem v Dělnické ulici potvrdila redakci CNN Prima NEWS i mluvčí záchranářů Jana Poštová. „Muže jsme ošetřili a poté transportovali do Ústřední vojenské nemocnice za asistence policie, s opilostí a drobným úrazem hlavy,“ sdělila webu CNN Prima NEWS s tím, že ochrana pacienta a jeho osobních údajů je pro záchranáře absolutně to největší a nejsvatější. „S kolegy jsme viděli fotografie oné osoby zveřejněné na sociálních sítích, určitě se na to podíváme, ale v této chvíli nemohu říci, ať nemystifikuji,“ dodala.

Taxikář zavolal policii

Jak uvádí web Aktu.cz, muž měl nadýchat okolo dvou promile alkoholu v dechu. Nejprve dojel taxíkem do Dělnické ulice v Holešovicích, a když řidič v cíli zjistil, že mluvčí nereaguje a vystoupit z taxíku nechce, měl zavolat policii.

„Já chodím do práce, aby mi lidi zaplatili. Takový člověk byl arogantní tak, že mi ani nezaplatil. To je smutné. Taková významná osoba, aby se takhle chovala. To se nedělá,“ řekl agentuře taxikář.

Jiří Ovčáček navíc chyběl na pátečním ceremoniálu, během kterého prezident Miloš Zeman jmenoval na zámku v Lánech ministry nové vlády Petra Fialy (ODS).

Tagy: