Opilému muži nabízeli kokain, pak ho napadli a okradli. Podezřelý se přihlásil policii

Dva pachatelé v centru Prahy přepadli podnapilého muže a neštítili se použít násilí. Pěstí ho srazili k zemi a oloupili. Jeden z podezřelých se přihlásil přímo na služebně, u druhého už policisté také znají totožnost.

Brutální a rychlé. Takové bylo přepadení z centra metropole. Dvojice zřejmě přesně věděla, co dělá a po čem jde. Po ráně pěstí svou oběť zaklekli, zapáčili jí ruku a obrali úplně o všechno. „Rozhodně to neudělali poprvé, protože když jsme prověřovali kamery z celý události, tak jsme objevili ještě jednu potyčku na Václavském náměstí. Poškozený zatím nic nehlásil. Budeme to řešit dál v rámci prověřování,“ uvedl pro CNN Prima NEWS kriminalista.

Detektivové také zmapovali pohyb pachatelů. Je jasné, že si muže vyhlédli a asi hodinu ho sledovali, než se odhodlali k útoku. Akci tak měli zřejmě dobře promyšlenou. Podle našich informací jde možná o dealery drog, napadenému měli totiž před útokem nabízet kokain.

„Natipovali si ho na dolní straně Václavského náměstí, důvod byl zřejmě ten, že byl silně pod vlivem alkoholu, takže ho vzali jako snadnou oběť. Poškozený si pamatuje, že to byli jasně Češi, mluvili českým jazykem bez přízvuku,“ doplnil kriminalista s tím, že se pachatelé měli bavit o Děčíně nebo Mělníku.

Po zveřejnění záběrů v médiích se jeden z pachatelů přihásil. „Jeden z podezřelých se přišel sám přihlásit na policejní služebnu, když se viděl v médiích. Druhého jsme již také ztotožnili. V současné chvíli probíhají standardní úkony trestního řízení,“ uvedla mluvčí pražské polcie Violeta Siřišťová.

„Policisté celý případ v současné chvíli prověřují jako spáchání trestného činu loupež. V případě odsouzení a dopadení pachatelům hrozí až deset let za mřížemi,“ doplnila Siřištová. Podle kriminalistů rozhodně není vyloučené, že mají na svědomí více podobných činů.

Tagy: