Opilý dědeček se potácel s vnukem nočním Brnem. Nevadilo by mi ani pět promile, řekl

Opilý dědeček s vnukem

Opilý dědeček s dítětem

Hlídka brněnské městské policie si v noci ze čtvrtka na pátek po jedné hodině ráno všimla chlapce kráčejícího po chodníku po boku vrávorajícího muže. Šlo o jeho dědečka, který se před strážníky začal holedbat, že by se o dítě postaral, i kdyby měl pět promile.

Poté, co si vrávorajícího muže strážnici všimli, ihned k němu zamířili a ptali se, co dělá v tak pozdní čas s dítětem na ulici. Osmačtyřicetiletý muž se dotazu nejprve podivoval, ale pak řekl, že je dědeček přítomného dítěte, a dodal, že se vracejí z oslavy.

„Na tom, že malý školák ještě nespal, neviděl nic špatného. Přestože z jeho dechu strážníci zřetelně cítili alkohol, tvrdil, že nepil a byl ochoten se podrobit dechové zkoušce,“ popsal mluvčí městské policie Pavel Šoba. Muž nadýchal více než dvě promile. Poté prohlásil, že i kdyby měl pět promile, o chlapce by se dokázal postarat.

„U sebe neměl doklady, takže jeho totožnost přijeli ověřit republikoví policisté, kteří vyloučili spáchání trestného činu. Dítě si převzala matka. Kromě správního orgánu se případem budou zabývat také sociální pracovníci,“ řekl Šoba.

Tagy: