Opilec v Brně ujížděl parkem policii. Chci peníze, ne politický proces, vykřikoval

Opilec najel do parku autem

O pořádný rozruch se postaral v Brně opilý osmatřicetiletý muž. Do tamního parku vyrazil autem a kličkoval zde mezi lidmi. Přítrž jeho řádění učinili až strážníci.

Z tohoto parku v brněnských Černých polích si udělal závodní dráhu. Nebezpečnou jízdu osmatřicetiletého muže, který podle svědků projížděl po chodnících a jen těsně míjel dospělé i děti, rázně ukončili až přivolaní strážníci. „Po chvíli se ale dal osmatřicetiletý muž na útěk. Běh mu ovšem komplikovaly obuté pantofle, které však po několika desítkách metrů poztrácel. Na rohu Klecandovy a Ševcovy ulice pak poměrně tvrdě upadl na zem a strážníci ho tam spoutali,“ sdělil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Nechci komunistický proces

„Z jeho dechu strážníci velmi silně cítili alkohol a když se ho zeptali, co ho vedlo k úprku, zvolal, že má velmi divného nájemníka. Potom spustil do tmy hlasitý a vytrvalý křik, který byl slyšet až v okolních ulicích. Kromě toho bez konkrétní souvislosti prohlašoval, že chce peníze a ne komunistický proces,“ dodal Ghanem.

Nezvladatelný šofér nakonec nadýchal více než dvě a půl promile. Následně ale klidným a vážným hlasem strážníkům poděkoval za kvalitní práci. Opilec tak může počítat s tím, že ho policisté ještě obviní z trestného činu a hrozí mu i vězení.

Tagy: