Honička s opilým řidičem skončila překvapením policistů. Ukázal jim řidičák na loď

S agresivním řidičem měli v sobotu co do činění policisté v Praze 9. Muž za volantem bílého osobního auta nejdříve najížděl na chodníky. Proto ho chtěla hlídka zastavit. Muž však v tu chvíli sešlápl plyn. Během honičky ohrožoval na silnici ostatní řidiče, dokonce objel i policejní zátaras. Nakonec ho policisté ale přece jen zastavili a nestačili se divit.

V sobotu se po pražské Hrdlořezské ulici agresivně projížděl řidič, který při tom najížděl i na chodníky. Přivolaní policisté bílé auto spatřili v Českobrodské ulici a rozsvítili majáky. Muž v tu chvíli sešlápl plyn a začal ujíždět. Během pronásledování ohrožoval ostatní řidiče a objel i policejní zátaras. Honička ovšem brzy skončila, policisté ale následně jen nevěřícně kroutili hlavami.

„Policisté vozidlo zablokovali v Husitské ulici v Praze 3 a za užití donucovacích prostředků řidiče z auta vytáhli. Provedenou dechovou zkouškou u něj kolegové zjistili, že je pod vlivem alkoholu,“ informovala mluvčí policistů Violeta Siřišťová.

Nadýchat měl až dvě promile. To ale nebylo všechno. Místo řidičského průkazu se mužům zákona snažil vnutit průkaz k řízení lodí. „V současnosti devětadvacetiletému cizinci hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky až jeden rok za mřížemi,“ doplnila Siřišťová.

Tagy: