Policie pátrá po hazardérovi z D1. Na koloběžce se proháněl po dálničním přivaděči

Na dálnici D1 se musela auta vyhýbat kurýrovi na koloběžce.

Policie pátrá po koloběžkáři z D1

Policisté zjišťují okolnosti a pátrají po koloběžkáři, který se proháněl po dálničním přivaděči na okraji Brna. Řidiči měli co dělat, aby se kurýrovi na poslední chvíli stačili vyhnout. Podle odborníků koloběžka do takového provozu nesmí a bylo obrovským štěstím, že se nestala nehoda.

Krátký videozáznam, který mají Krimi zprávy k dispozici, vyvolal obrovskou vlnu ohlasů a reakcí. Podle záběrů je patrné, že koloběžkář, který se prohání po čtyřproudé silnici na okraji Brna, si pravděpodobně myslí, že je nesmrtelný. Řidiči ale mají co dělat, aby se mu na poslední chvíli stačili vyhnout.

„Je to něco nepředstavitelného. Je to všechno špatně, nemá tam co dělat, je to hazard se životem. Tlaková vlna třeba od projíždějícího kamionu a jakýkoliv kontakt by byl skutečně život ohrožující, tohle je opravdu šílené,“ uvedl pro CNN Prima NEWS jihomoravský koordinátor BESIP Pavel Čížek.

Nebezpečné chování odsoudila i rozvážková společnost, pro kterou, podle daných záběrů, může koloběžkář pracovat. „Nepředpokládáme, že kurýr na videu doručoval zásilku pro našeho zákazníka. Kola, elektrokola nebo koloběžky mají nastaven okruh rozvozu pouze v centru Brna. Partnerský kurýr zřejmě v době mimo rozvoz zamířil na dálnici na koloběžce, což je samozřejmě trestuhodné a takové chování Wolt naprosto neschvaluje,“ řekla tisková mluvčí společnosti Jana Jarošová.

Videozáznamem se už zabývají i policisté, kteří po jezdci na koloběžce pátrají. Vyloučit nemohou ani tu variantu, že za řídítky je žena. „Připomínáme, že pokud se jedná o dálnici nebo o silnici pro motorová vozidla, tak tam smí jezdit pouze registrovaná motorová vozidla s rychlostí vyšší než 80 kilometrů v hodině. U této koloběžky je zřejmé, že registrovaná není, pokud by byla, musela by mít připevněnou registrační značku,“ doplnil policejní mluvčí David Chaloupka.

Podle analýzy záběrů je velice pravděpodobné, že koloběžkář jel po rychlostní silnici, která slouží jako dálniční přivaděč. Maximální povolená rychlost je tu 100 km/h. Před nedávnem jsme vám přitom ukazovali i hazardéra na elektrojednokolce, který na rychlostní silnici první třídy nedaleko Plzně dokonce předjížděl náklaďák. Další kurýr s jídlem na jednokolce se zase v Brně pokoušel ujet policistům. Ve všech případech musí hazardéři počítat s tím, že je ve správním řízení čeká mnohatisícová pokuta – tedy, pokud se policistům podaří je vůbec najít.

Tagy: