Dojemná slova lékařky Elišky: Při nehodě na D5 přišla o muže i děti. Zmizeli během vteřiny

Kamion u Benešovic prorazil svodidla a smetl osobní auto.

Začátkem srpna otřásla Českem děsivá nehoda. Kamion na dálnici D5 u Benešovic na Tachovsku prorazil svodidla, vjel do protisměru a srazil se s osobním autem. Při nehodě přišel o život manžel lékařky Elišky a jejich dvě děti – Ruben a Ester. Eliška teď v rozhovoru pro Českou televizi vylíčila chvíle, které se před tragédií odehrály. Se ztrátou blízkých se jen těžko vyrovnává.

Aby oslavili narozeniny nejmladšího člena rodiny, vyrazila rodina lékařky Elišky 2. srpna do německého Legolandu. Druhý den v Mnichově ještě navštívili muzeum aut a mořský svět. Ve středu 3. srpna se pak vraceli do Prahy.

„Vybavuji si jen, jak kamion přeskočil středová svodidla. Připadalo mi to, jako když najedete trochu vyšší rychlostí autem na takový ten vyšší obrubník. Tam neletělo nic a najednou se zjevil,“ popsala hrůzný zážitek v rozhovoru pro Českou televizi Eliška. Za volantem seděl její manžel Martin. Děti Ruben a Ester byly v autosedačkách.

K havárii okamžitě přiběhli svědci, kteří ženu vytáhli z auta. „Začala jsem na ně asi trochu křičet, že jsem také doktorka, že mi nic není, že mě jen trochu bolí hlava a že v tom autě sedí děti s manželem. Ať jdou pomoci jim, já pomoc nepotřebovala,“ pokračovala.

Z nehody nikoho neviní

Následky srážky byly děsivé. O život přišel Eliščin manžel a jejich dvě děti. Ji převezl vrtulník do nemocnice. Utrpěla poranění oka, hlavy a ruky. Se ztrátou rodiny se jen těžko vyrovnává. „Zmizeli během vteřiny a já ani neměla šanci se s nimi naposledy rozloučit,“ doplnila smutně matka dvou dětí.

Zvládnout těžkou životní situaci jí pomáhá práce, blízcí a také psycholog. „Rozhodně nechci nikoho lynčovat. Jsem člověk, který má poměrně vysoký morální imperativ a ctím presumpci neviny,“ dodala Eliška. Doufá, že její příběh pomůže zlepšit bezpečnost na silnicích. „Nechci, aby se to stalo někomu dalšímu,“ dodala.

Řidič kamionu srážku přežil. Tragickou nehodu vyšetřují policisté. Podle informací CNN Prima NEWS mohla být příčinou náhlé změny směru jízdy kamionu prasklá pneumatika.

Tagy: