Opilý řidič se snažil uplatit policisty 600 korunami. Buďme lidi, naléhal

Snažil se podplatit policisty

Středočeští policisté zastavili řidiče, který nadýchal přes jedno promile alkoholu. Stalo se tak dva dny před Štědrým dnem, ale informovali o tom až nyní. A jako by to nestačilo, snažil se policisty uplatit. Policie zveřejnila část konverzace, kterou natočil jeden ze zasahujících mužů zákona. Policisté muže obvinili z ohrožení pod vlivem návykové látky a podplácení.

Policejní hlídka z Prahy-východ v dechu 52letého řidiče naměřila přes 1,3 promile alkoholu. Muž také policisty přemlouval, aby ho nechali z místa odjet, a několikrát se je snažil uplatit. Opakoval slova „buďme lidi“.

„Nejdříve policistům nabízel tisíc korun, když však zjistil, že u sebe má hotovost pouze šest set korun, snažil se jim nabídnout alespoň tuto sumu se slovy, že kdyby měl více, tak by jim více peněz určitě dal. Část tohoto jednání se podařilo policistům zachytit na záznamové zařízení,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Šofér ale neuspěl a policisté ho převezli na služebnu. „O den později bylo zahájeno trestní stíhání muže jako obviněného z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zločinu podplácení. Muži hrozí v případě odsouzení peněžitý trest, zákaz činnosti nebo i vězení na jeden rok až šest let,“ dodala Schneeweissová.

Tagy: