Opilý řidič na Slovensku smetl maminku s dítětem, teď promluvil. Mám těžký život, hájil se

Řidič v Čadci smetl maminku se dvěma dětmi.

Další dopravní nehoda na Slovensku

Opilý řidič, který ve středu odpoledne na severu Slovenska srazil dva chodce, promluvil. „Mám těžký život. Vyhodili mě z bytu,“ přiblížil důvod, proč sedl za volant pod vlivem alkoholu. Zraněná žena s dcerou a viník nehody skončili v nemocnici.

Sedmatřicetiletý Erik vjel v Čadci v Žilinském kraji autem na chodník, kde smetl ženu se dvěma malými dětmi. Policie mu provedla dechovou zkoušku, při které nadýchal 1,79 promile. Matka s čtyřletou dcerou, stejně jako šofér, skončili v nemocnici. Druhá dcera vyvázla bez zranění díky pohotové reakci své matky, která ji i s kočárkem odstrčila z cesty.

Podle informací TV Markíza pochází Erik z obce Raková, odkud také vyjížděl. Svědci tragédie popsali, že se auto už před nehodou kymácivě pohybovalo z jedné strany na druhou.

„Můžu potvrdit zásah záchranářů, kteří ošetřili a do nemocnice převezli dvě dospělé osoby a dítě. Více detailů k zásahu nyní nemůžu poskytnout,“ sdělila tisková mluvčí Operačního střediska záchranné služby Alena Krčová.

Informaci o třech zraněných osobách potvrdil i ředitel Kysucké nemocnice v Čadci Martin Šenfeld. „Dítě je hospitalizované na dětské jednotce intenzivní péče a podstupuje další vyšetření. Matka se v nemocnici nachází s pohmožděninami dolní končetiny. Řidič měl pohmožděniny a odřeniny a také absolvuje další vyšetření,“ upřesnil poté Šenfeld.

Podobná nehoda, a to s tragickými následky, otřásla Slovenskem už v noci z neděle na pondělí. Tehdy opilý řidič v Bratislavě ve více než stokilometrové rychlosti najel do lidí čekajících na autobusové zastávce a pět z nich zabil. V souvislosti s hrůzným incidentem přišel slovenský ministr financí Igor Matovič s nápadem, že by v budoucnu mohlo ve prospěch státu propadnout vozidlo řidičů, u kterých se v krvi zjistí více než jedno promile alkoholu.

Tagy: