Originální nápad psího útulku: Zvířata k adopci nabízí na krabicích na pizzu

Chutné s užitečným spojily dvě dámy v USA. Kimberly LaRussaová z útulku pro zvířata s názvem Niagara SPCA kontaktovala Mary Alloyovou, majitelku restaurace Just Pizza & Wing ve městě Amherst nedaleko světově proslulých Niagarských vodopádů, a zeptala se jí, zda by na každou krabici pizzy mohli dát obrázek psa z útulku s pobídkou: „Prosím, adoptuj mě.“ Nápad se hned ujal a vyvolal nečekaný ohlas.

„Kimberly LaRussaová z útulku mi jednou večer napsala a zeptala se: ‚Hele, co si myslíš o tom, že bychom na krabice od pizzy dávali obrázky psů?‘“ vyprávěla provozovatelka pizzerie Mary Alloyová pro americkou televizi CNN. Tento nápad se jí okamžitě zalíbil. „Všichni jsme tu milovníci zvířat. Okamžitě jsme se pustili do práce,“ doplnila Alloyová v rozhovoru.

„Krabice od pizzy jsou docela obyčejné, a když na ně přidáte psa z útulku, dodá jim to trochu zábavy,“ popsala vznik projektu LaRussaová.

Na každé krabici na pizzu je nyní vyobrazený pes z útulku připravený k adopci. Podle majitelky pizzerie si zákazníci novou akci oblíbili. První pes, šestiměsíční štěně jménem Larry, našel majitele hned první den.

Akce odstartovala o posledním únorovém víkendu a jen během něj se prodalo 500 krabic pizz s fotografiemi psů. Pro srovnání – běžně se jich za týden prodá 600 až 800 kusů.

Každý, kdo si adoptuje psa, obdrží poukázku na nákup v pizzerii v hodnotě 50 dolarů. Kampaň bude pokračovat, dokud všichni psi z útulku nenajdou nový domov. K akci se již přihlásily i další pizzerie.

Ohlas projektu byl nečekaný

„Nemohla jsem se dočkat, co naše společná akce udělá. Opravdu se snažím pomoci Niagarské organizaci SPCA,“ poznamenala majitelka pizzerie a dodala: „Tak masivní pozitivní odezvu na sociálních sítích jsem nečekala. Zahltily je tisíce sdílení a zpráv. Lidé po celé zemi se mě ptají, jak se mi podařilo začít sdílet letáky.“

Přiznala, že ji odezva dojala. „Všechno, co teď čtu ve svém telefonu, mě dojímá a vlastně jen pláču. Je to prostě neuvěřitelné,“ řekla Alloyová.

„Jen doufám, že možná jednoho dne přijdeme do útulku a všechny klece budou vyklizené. To je to, v co doufám, že z toho vzejde,“ uzavřela LaRussaová z útulku pro zvířata.

Tagy: