Oslnivá Kate uchvátila i Williama. Fotograf zachytil láskyplný moment mezi manželi

Přísaha prince Williama novému králi Karlu III. byla dojemným momentem plným lásky a vzájemného respektu mezi otcem a synem, shodují se britská média. Všimla si i toho, že princezna Catherine měla při této příležitosti diamantové náušnice s perlami, kterými vzdala hold tragicky zesnulé Williamově matce princezně Dianě. Není proto divu, že princ své ženě věnoval pohled plný lásky a obdivu, napsal deník Daily Mail.

Britská média velmi zaujala ta část korunovace, kdy princ William složil přísahu svému otci a novému králi. „Já, William, princ z Walesu, ti slibuji věrnost na život a na smrt, budu ti věrný a oddaný. K tomu mi dopomáhej Bůh,“ pronesl. Na to mu král Karel III. odpověděl slovy: „Děkuji ti, Williame.“ Podle experta na britskou královskou rodinu Richarda Fitzwilliamse šlo o velmi dojemný a lidský moment, při kterém Williamova tvář vyzařovala lásku a hrdost na svého otce. „Kdyby byly okolnosti jiné, mohl takto vzácný moment se svým otcem sdílet i princ Harry,“ dodal Fitzwilliams podle webu Daily Mail.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rýpnutí do Harryho? Bratři spolu na korunovaci nepromluvili, Williamova poznámka budí rozruch

Svým oděvem uchvátila podle médií všechny přítomné princezna z Walesu Catherine. Šaty barvy slonoviny navrhl její oblíbený návrhář Alexander McQueen, byly na nich vyšité motivy růže, bodláku, narcisu a jetele symbolizující čtyři národy tvořící Spojené království. Na hlavě měla místo diadému čelenku s trojrozměrnou výšivkou listů ze stříbra, křišťálů a stříbrné nitě. A na počest zesnulé princezny Diany si vzala její diamantové náušnice s perlami, sdělil Daily Mail.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Která žena se během korunovace postarala o řadu vtipných momentů? Britové se smáli skvělé zpěvačce

O krásné momenty během korunovace nebyla nouze, jedním z nich byl pohled, který princ William věnoval své ženě. „Byl to pohled plný lásky a obdivu. Jako by chtěl říct, že je nejšťastnějším mužem na světě. Ne proto, že je následníkem trůnu, ale proto, že má po svém boku tak úžasnou ženu,“ napsal Daily Mail. A dodal, že Catherine jako většina zaneprázdněných matek vypadala, že si komplimentu nevšimla –⁠ možná proto, že se právě ohlížela přes rameno, aby zkontrolovala děti.

Tagy: