Nehoda spolužaček skončila tragicky. 18letá Nina nepřežila, ze záběrů vozu na šrot mrazí

Slovensko se ponořilo do smutku po úterní vážné dopravní nehodě s tragickým koncem. Tři spolužačky byly ráno na cestě do školy v Nitře, ani jedna z nich však do lavice ten den neusedla. Dvě dívky skončily se zraněními a osmnáctiletá Nina, která toužila stát se zdravotní sestrou, bouračku nepřežila. Píše o tom web Nový Čas.

Tři kamarádky a spolužačky se v úterý ráno vydaly autem z obce Sľažany v okrese Zlaté Moravce do školy v Nitře. Na zlatomoravské silnici, která byla pravděpodobně zledovatělá, ztratila osmnáctiletá řidička vozidla Volkswagen Golf podle informací policie kontrolu nad vozidlem. Dostala smyk a vůz následně narazil do stromu. Poté došlo ke srážce s dalším vozidlem. „Záchranné složky byly v ranních hodinách vyslané k dopravní nehodě, která se stala na silnici I/65 v katastru obce Jelenec. Osmnáctiletá řidička vozidla Volkswagen Golf pravděpodobně dostala s vozidlem smyk a narazila do stromu. Následně se auto odrazilo na cestu, kde v té době došlo ke srážce s vozidlem Seat Alhambra,“ cituje web Nový Čas nitranskou policii.

ČTĚTE TAKÉ: Z mostu na D1 se zřítil kamion. Vozidlo po pádu začalo hořet, řidič nehodu nepřežil

Dívky podle zpravodajského portálu odjížděly do školy ještě za tmy, přičemž bouraly zhruba jen šest kilometrů od domu. Dvě z nich utrpěly v důsledku nehody zranění. Osmnáctiletá Nina, která byla na místě spolujezdce, strašlivý náraz nepřežila.

„Pří dopravní nehodě spolujezdkyně z VW Golf utrpěla zranění neslučitelná se životem a další dvě se zranily. Policisté řidiče podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem,“ doplnili kriminalisté s tím, že okolnosti, míra zavinění a přesná příčina bouračky jsou předmětem vyšetřování nitranské dopravní policie.

Měla sen pomáhat ostatním

Nina se chtěla stát zdravotní sestrou a pomáhat ostatním. Vyhrávala soutěže a snila o tom, jak se v budoucnu bude s láskou starat o pacienty. „Milovala zdravotnictví, byla odhodlaná pomáhat vždy každému, bohužel jí už nedokázal pomoci nikdo. Dokonce i na základní škole soutěžila na olympiádách mladých zdravotníků. Je smutné, že zemřela,“ zavzpomínal na zesnulou jeden ze sousedů.

„Jménem vedení a všech zaměstnanců školy vyjadřuji celé rodině zesnulé žačky upřímnou soustrast. Myšlenkami jsme s nimi a sdílíme jejich hluboký smutek. Ostatním zraněným žačkám přejeme brzké uzdravení,“ vyjádřila se ředitelka dívkami navštěvované školy Regina Sládečková.

Nad ztrátou Niny truchlí i její spolužačky. „Byla naše sluníčko a radost,“ svěřili se s pláčem. Největší bolest však prožívají dívčiny matka, otec a mladší bratr.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Autobus s českými turisty na Srí Lance smetl na přejezdu vlak. Média píší o nebezpečném úseku

Tagy: