Osobnosti v slzách: Nevěříme, že Zagorové zhasla jiskra. Kubišová zmínila zábavnou historku

Marta Kubišová a Hana Zagorová

Česko zasáhla smutná zpráva. Zemřela několikanásobná držitelka Zlatého slavíka a interpretka mnoha nesmrtelných hitů Hana Zagorová. Na 75letou umělkyni vzpomínají hvězdy českého šoubyznysu. Ve vysílání CNN Prima NEWS promluvil textař Michal Horáček a o zábavnou historku se podělila zpěvačka Marta Kubišová.

„Pro moji generaci byla Hana Zagorová zpěvačkou, která nás provázela. Její písně se staly součástí našeho života,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS Horáček. O její smrti se dozvěděl krátce před zveřejněním zprávy. „Ona strašně ráda žila a vážila si každého dne, kdy byla na světě. Na pohled byla úspěšná, ale za tím vším stál letitý souboj s nemocí, která vyžadovala lékařskou péči. I proto si tolik vážila života,“ řekl textař.

Hana Zagorová od mládí trpěla poruchou krvetvorby. Po celá léta musela pravidelně docházet na transfúzní oddělení. Kvůli tomu přišla o možnost mít děti, ačkoli po nich vždy toužila. Po prodělání nemoci COVID-19 se její zdravotní stav v poslední době obecně horšil.

„Teď jsem se dozvěděl, tu smutnou zprávu, že Hanička Zagorová odešla. Je mi to opravdu moc a moc líto. Odmalička jsem poslouchal její písničky a teď je posloucháme i s dětmi. Později už jsem se s ní potkával i na různých akcích, natáčeních a koncertech. A na začátku mé kariéry mi hodně pomohli se Štefanem, když mě pozvali do svého pořadu,“ vzpomínal na zesnulou zpěvačku také Pavel Šporcl. Podle něj byla Zagorová milá, vstřícná a nesobecká a vždy se usmívala. „Odchází další legenda, která je nenahraditelná,“ doplnil český houslový virtuóz.

Marta Kubišová na Zagorovou vzpomíná slovy: „Zažila jsem s ní roztomilou věc. U taburetky před vystoupením měla postavenou sklenici. Chtěla jsem ji odklidit, ale ona křikla, že je to její a pivo si ředí vodou. Byla roztomilá. Nechce se mi věřit, že této ženské zhasla jiskra. Byla živoucí,“ řekla o zesnulé hudebnici ve vysílání CNN Prima NEWS.

Na zpěvačku zavzpomínala také Marie Rottrová. „Hanka byla veselá a skvělá holka. Občas jsme si volaly a psaly. A když jsme se spolu viděly, skvěle jsme se bavily a měly se rády. Je těžko nahraditelná. Odchází milý člověk a sluníčko, krásná bytost. Bože, mně je úplně špatně. Je mi to hrozně líto,“ řekla smutně.

Odchod Zagorové silně zasáhl také zpěváka Marka Ztraceného. Se zesnulou zpěvačkou nazpíval píseň Vánoce jako dřív. „Moje srdce se trhá na kusy... Odešla legenda, ale hlavně neuvěřitelný člověk s velkým srdcem. Moje spřízněná duše, která mi, jako jedna z mála, rozuměla a ke které jsem vzhlížel. Hanička písnička. Zažili jsme velké věci. Tolik jsi pro mě znamenala a děkuju za vše, co jsi pro mě udělala. Nikdy nezapomenu. Upřímnou soustrast nejbližším,“ napsal na sociálních sítích Ztracený.

Nenalézám slov…Haničko…budete mi chybět 🖤 V našich srdcích budete žít navždy…

Posted by Jan Bendig Official Site on Friday, August 26, 2022

Na zesnulou zpěvačku zavzpomínal také klavírista a hudební producent Petr Malásek, který se se Zagorovou znal už od 80. let, kdy začali spolupracovat. Nakonec jí dokonce produkoval několik alb a stal se i autorem některých jejích songů. „To mě velice těšilo, protože s Hankou byla spolupráce velmi intenzivní. Nepustila nic, čemu by nevěřila. Myslím, že to, co zpívala, také žila,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS Malásek.

„To, co přišlo dneska, je zpráva, u které člověk tak nějak tušil, že někdy přijde, ale těžko se jí věří,“ dodal klavírista s tím, že osobně měl z písniček Hany Zagorové nejradši Deburau a Podivný bar.

Vzkaz do nebe Zagorové poslal také moderátor Jan Kraus. „Milá paní Zagorová, vždy to s vámi bylo úžasné. Vaše noblesa, váš šarm, váš smích… Děkujeme a mějte se tam nahoře krásně. Myslíme na vás a je nám líto, že nebylo víc času,“ uvedl na svém Instagramu známý moderátor a zveřejnil také sérii jejích fotek, kde zpívá s manželem Štefanem Margitou a vypadá spokojeně.

Dojemné vzkazy zesnulé herečce i její rodině píší na sociálních sítích také fanoušci. „Hanka s nesmrtelností určitě nepočítala, život tady nepromarnila a v mém srdci je její dílo na věky. Za to jí děkuji a těším se na pozdější shledání,“ napsal na Facebooku uživatel Milan R. „Jedna katastrofa za druhou. A teď ještě tohle do toho. Upřímnou soustrast všem pozůstalým. Budeš stále nejlepší,“ vzkázal zpěvačce Václav B.

V podobném duchu se vyjadřují i další. „Haničko Písničko, dej si tam nahoře šampíčko a dál rozdávej úsměvy,“ zní další komentáře. „To nejlepší odchází, pomalu tady nic hodnotného nezůstává, upřímnou soustrast celé rodině. Byla to velká dáma se srdíčkem na pravém místě,“ píší další.

Muzikantka zemřela v pátek 26. srpna ve věku 75 let. Za svou hudební kariéru nazpívala téměř 900 písní a je držitelkou devíti Zlatých slavíků.

Tagy: