Sexuální deviant znásilnil a osahával ženy, nejmladší oběti bylo 12 let. Skončil ve vazbě

Nebezpečného sexuálního devianta dopadli ostravští policisté. Obvinili ho celkem ze šesti znásilnění a omezování osobní svobody. Při výslechu jim řekl, že měl silné nutkání ženy osahávat. Jeho obětí se stala i 12letá dívka.

Sotva dopadli před několika dny ostravští kriminalisté jednoho násilníka, už měli na stole další případ. Šestadvacetiletý muž jezdil do Ostravy za prací a jakmile mu skončila pracovní doba, začal se městem potulovat a vyhledávat ženy. Své oběti pak pronásledoval na místo, kde nikdo nebyl, aby tam na ně zaútočil. V některých případech na oběti nečekaně vyskočil z křoví.

„Jak sám tvrdí, měl velké nutkání ženu osahat,“ uvedl pro CNN Prima NEWS kriminalista. Násilníkovou obětí se stala 12letá dívka i téměř 60letá paní. Všechny se naštěstí dokázaly ubránit. „Jedna z poškozených na něho vykřikla a řekla, že mu rozkope lebku. On z toho měl pocit, že snad ovládá nějaké bojové umění, a tudíž rychle utekl,“ popsal kriminalista Libor Šustek.

Ženy neváhaly a okamžitě volaly policii. Útočníka navíc dokázaly poměrně přesně popsat. A to přispělo k tomu, že nebezpečného muže kriminalisté brzy dopadli. „Přestože se jedná o velmi stresovou situaci, pomůže nám především to, aby poškozené ženy obratem volaly tísňovou linku, popsaly možného pachatele a vyčkaly na místě do příjezdu policistů,“ doplnila mluvčí policie Eva Michalíková.

Muž skončil ve vazbě a hrozí mu až pět let za mřížemi. Kriminalistům řekl, že ho tíží svědomí a že se přiznává. Na výši trestu to ale zřejmě nebude mít vliv.

Tagy: