Ostrý střet politiků: Vláda národní katastrofy a dědictví země v rozvratu, padlo ve studiu

Vláda národní katastrofy. Přesně těmito slovy ohodnotil kabinet premiéra Petra Fialy (ODS) a jeho jednání o škrtech ve státním rozpočtu v pořadu 360° poslanec Martin Kolovratník (ANO). Vedle toho poslanec Michael Kohajda (KDU-ČSL) ve vysílání na CNN Prima NEWS opáčil, že pětikoalice převzala zemi v rozvratu právě po vládě hnutí ANO.

Poslanec v dresu vládní koalice Kohajda hned zkraje pořadu uvedl, že vláda dokončuje finální balíček opatření, o jejichž závěrečné podobě intenzivně jedná. Rozhodnutí bude podle něj politické, ale na základě dat expertů. Taková slova však nenechala klidným Kolovratníka, jenž se do vládní koalice okamžitě tvrdě opřel s tím, že její počínání je příšerné.

„Současná situace by vlastně měla opozici těšit, ale mohu vás ubezpečit, že tohle nikoho z nás netěší, tohle je příšerné. Jste vládou národní katastrofy, nejhorší od roku 1918, popíráte a porušujete své sliby,“ rozohnil se opoziční poslanec a připomněl sliby vlády, že nebude zvyšovat daně a bude šetřit na státu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V politice zůstávám, řekl Babiš. Prozradil svou budoucnost v ANO i roli v eurovolbách

Člen sněmovního rozpočtového výboru Kohajda odvětil pohotově. „Neodpustím si reakci na tu propagandu, vládlo by se nám samozřejmě mnohem líp, kdyby tu nebyl schodek 350 miliard, převzali jsme zemi ve finančním rozvratu, ANO neví, jak zacházet s financemi, jen rozdává a kupuje si voliče,“ uvedl.

Zároveň ale poodkryl i současný vývoj vládních jednání. „Chceme, aby se nová opatření dotkla hlavně vyšších příjmových skupin obyvatel. Na sociálně slabé a rodiče s dětmi nesmí žádná z úprav tvrdě dopadnout, to je základní cíl lidovců,“ ubezpečil Kohajda.

Tagy: