Osudná pomoc kamarádovi. Michal popsal detaily tragické smrti 15letého bratra

Přátelé a příbuzní smutní kvůli teprve 15letému sportovci Máriovi, který přišel o život při nehodě nedaleko Lipan na Slovensku. Chlapec vyletěl z auta a na místě zemřel. Jel s kamarádem, který rozvážel jídlo. Podle Máriova bratra Michala mělo jít o poslední objednávku, kterou ten den vyřizoval.

Tragédie se stala v sobotu večer. 18letý řidič nezvládl levotočivou zatáčku a přejel s autem do protisměru, kde se čelně srazil s dodávkou. 15letého Mária, který jel na sedadle spolujezdce, náraz vymrštil z auta ven. Přivolaní záchranáři už mu nedokázali pomoct.

Mário navštěvoval poslední ročník základní školy v Lipanech, kde po jeho smrti vzniklo pietní místo. Chystal se pokračovat na učilišti se zaměřením na podnikání, podal si přihlášku na stavební obor. V červenci by oslavil 16. narozeniny, informuje web Nový čas.

Spolužáci teď za Mária zapalují svíčky a nosí k pomníčku i papírky ve tvaru srdce s dojemnými vzkazy. „Neumím si představit, že už nebudeš nikdy dýchat. Měla jsem tě ráda, sbohem,“ stojí v jednom ze vzkazů. „Mário, i když jsem nebyl tvůj kámoš a vždy jsem na tebe nadával, teď vím, že mi budeš chybět,“ píše další spolužák. „Odpočívej v pokoji,“ uvádí pak většina vzkazů.

Poslední rozvážka

Podle jednoho z blízkých pomáhal nejspíš talentovaný sportovec kamarádovi s rozvážkou, což se mu stalo osudným. „Velká škoda nevinného chlapce, o kterém by nikdo neřekl křivé slovo. Měl celý život před sebou. (…) V Lipanech za něj smutní všichni,“ prohlásil Peter.

Že 18letý řidič rozvážel jídlo, potvrdil webu Plus Nový Deň i Máriův bratr Michal. „Podle toho, co jsem se dozvěděl, to měla být poslední donáška,“ popsal. O neštěstí se dozvěděl od své matky, jíž smutnou zprávu oznámili policisté. Ihned i s otcem nasedl do auta a vrátil se z Česka, kde pracují.

„Ležel šest metrů od auta. (…) Byl to hodný chlapec, měl rád sport, plánoval se věnovat florbalu i fotbalu, který hrával za obec Dubovica. (Matka) je na tom zle, velmi těžko to snáší, stejně jako my ostatní,“ doplnil Michal zlomeným hlasem.

Záchranáři po nehodě ošetřili a převezli do nemocnice tři muže a jednu ženu. Podle mluvčí Aleny Krčové utrpěli úrazy hlavy a poranění různých částí těla, především zlomeniny. „Policie v případu zahájila trestní stíhání pro přečin usmrcení spáchaný v souběhu s přečinem ublížení na zdraví,“ doplnila policejní mluvčí Jana Ligdayová.

Tagy: