Tragické Velikonoce. Mladíci driftovali na střeše parkoviště, s autem se zřítili a zemřeli

Mladíci driftovali na střeše parkovacího domu, zřítili se.

Němečtí teenageři řádili na střeše

Víte, co je to drift? Jedná se o řízený přetáčivý smyk s autem. A právě tuto techniku trénovali dva mladíci ve věku šestnáct a devatenáct let na střeše parkovacího domu v německém Essenu. Jízdu však nezvládli, prorazili zábradlí a zřítili se z budovy. Ani jeden z nich pád nepřežil.

Hororové Velikonoce v Německém Essenu. Ze střechy parkovacího domu se zřítil tmavozelený Volkswagen Golf. Auto dopadlo z výšky osmnácti metrů na bok. „V osobním automobilu byly dvě osoby, které nereagovaly na vnější podněty,“ uvedl hasič Michael Doerr. Ke zdemolovanému vozu ihned vyrazili hasiči, záchranáři i policie.

„Při záchranné operaci jsme použili speciální nástroje, kterými jsme karosérii rozstříhali a odstranili kus střechy. Muži nebyli připoutáni,“ pokračoval hasič. Záchranná služba se snažila na místě oba mladíky oživit, ale bohužel marně. Ošetřit museli také jednu kolemjdoucí, která zkolabovala. Policie pracuje s verzí, že mladíci na střeše driftovali a nezvládli řízení. Naznačují to i stopy pneumatik na střeše.

„Driftování je něco, co bylo vynalezeno pro používání na závodních drahách. Do silničního provozu vůbec nepatří,“ zdůraznil dopravní expert Roman Budský. Driftování po celém světě proslavila filmová série Rychle a zběsile. Existují driftové školy, pořádají se závody, ale vždy na místech oddělených od běžného provozu.

Přesto se najdou hazardéři, kteří driftem děsí spořádané řidiče. „Řada států už s tím skutečně účinně bojuje. V extrémnějších případech hrozí mnohasettisícové pokuty, pobyt ve vězení a trvalá konfiskace vozidla,“ uzavřel Budský.

Tagy: