Rodinná tragédie na Slovensku: Talentovanou herečku Danku našli ubodanou, otec se oběsil

Pobodanou ženu našli policisté v úterý v bytě na slovenském sídlišti Fončorda v Banské Bystrici. Vážným zraněním v nemocnici podlehla. Ve stejný čas nalezli záchranáři tělo jejího otce ve sklepě, kde měl spáchat sebevraždu. Žena trpěla mentálním postižením, přesto se hodně angažovala v divadelním světě, s nímž zpráva o její smrti otřásla. S otcem se měli často hádat. Bylo zahájeno trestní stíhání v případu vraždy, informuje deník Nový čas.

58letou ženu s několika bodnými a řeznými ranami v oblasti břicha a rukou převezli záchranáři do nedaleké Roosveltovy nemocnice. „Hospitalizovali ji ve vážném stavu, s otevřenou ránou břišní stěny. Museli ji okamžitě operovat. Svým zraněním podlehla,“ uvedla mluvčí Operačního střediska Zdravotnické záchranné služby Petra Klímešová pro Nový čas.

ČTĚTE TAKÉ: Osm školáků znásilnilo postiženou dívku, chrání je však španělský zákon. Rodina mluví o pekle

Ve stejnou dobu nalezli policisté mrtvé tělo jejího otce ve sklepě umístěném v bytovém domě. Podle webu Noviny.sk se oběsil.

„Ze strany vyšetřovatele odboru kriminální policie Krajského ředitelství Policejního sboru v Bánské Bystrici bylo zahájeno trestní stíhání ve věci obzvlášť závažného zločinu – vraždy. V souvislosti s úmrtím 85letého muže začalo trestní stíhání ve věci přečinu – usmrcení,“ napsala policie na sociální síti Facebook a uvedla, že k vyšetřovaní se přidal i soudní znalec z odboru zdravotnictví.

RODINNÁ TRAGÉDIA V BANSKEJ BYSTRICI K tragickej udalosti došlo dnes (2.7) v jednej z bytoviek na Slnečnej ulici v...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Tuesday, July 2, 2024

Okolí místa policisté uzavřeli a momentálně hledají stopy. Sousedi se svěřili s tím, že z bytu často slyšeli křik. „Hádali se spolu snad posledních dvacet let,“ sdělil jeden z nich.

Smrt ženy zasáhla uměleckou komunitu – podle Nového Času donedávna vystupovala v divadelních hrách, ve kterých účinkovali hendikepovaní herci. „Když hrála, sršelo z ní nadšení. Byla to skvělá žena, tvořivá a kreativní. Milovala divadlo a práci s lidmi. Občas měla těžké stavy, ale když hrála na jevišti, byla plná života. Hraní jí velmi pomáhalo. Naplňovalo ji to,“ prohlásila zakladatelka divadla pro mentálně postižené.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Skupina cizinců v Praze brutálně zbila náhodné kolemjdoucí. Hlavní agresor utekl do zahraničí

Tagy: