Zvrat v případu otce znásilněné holčičky. Pedofila donutil k sebevraždě, teď je na svobodě

Sledovaný případ ruského pedofila, kterého donutil otec jedné z obětí k sebevraždě, má další pokračování. Z vězení totiž odchází otec zneužité tehdy 6leté dívky Vjačeslav Matrosov. Ten se do vězení dostal poté, co mimo jiné přinutil Olega Svidorova vykopat si hrob. Pedofil se měl poté sám smrtelně bodnout. Případ před rokem otřásl Ruskem. Za otce znásilněné dívky se postavili místní obyvatelé ze Samarské oblasti i známé osobnosti.

O pokračování mrazivého případu informuje britský deník The Sun. Podle posledních informací má být Vjačeslav Matrosov pryč z vězení poté, co ho soud odsoudil za podněcování svého bývalého kamaráda Olega Svidorova k sebevraždě. Z celkového trestu 18 měsíců si tak odseděl pouze třetinu.

Celý případ začal tím, že Matrosov našel v mobilu Olega Svidorova video, na kterém znásilňuje jeho  tehdy šestiletou dceru. Svidorov byl přitom jeho blízký přítel a pravidelně mu hlídal děti. Matrosov chtěl svého kamaráda konfrontovat, ten však utekl. Otec znásilněné dcery proto šel na policii a Svidorova udal.

Matrosov ale nepočkal, až policisté pedofila vypátrají. Našel ho dříve a poté ho donutil odejít do lesa. Tam si měl Svidorov vykopat vlastní hrob. Mezi muži mělo následně dojít ke konfliktu, po kterém pedofil zemřel na bodná zranění. Matrasov ho zahrabal do neoznačeného hrobu.

Za otce se postavili sousedé i celebrity

Vyšetřovatelé nicméně dospěli k závěru, že Svidorov si vzal život sám. Před zrakem Matrosova se měl bodnout do oblasti hrudníku poté, co si uvědomil, že nemá pro co žít. Otec zneužité dcery tak byl nakonec odsouzen k 18 měsícům vězení za podněcování k sebevraždě. Za vraždu by mu jinak hrozilo až 15 let.

Svidorov měl jeho dceru znásilnit opakovaně. Kromě toho podle policie zneužíval i jiné děti ve věku od šesti do jedenácti let. Na otřesných záběrech z videa prý bylo slyšet, jak dcera prosí Svidorova, aby přestal. „Olegu, to stačí, už to nevydržím. Chci jít domů,“ měla uvést nyní devítiletá dcera čerstvě propuštěného otce.

Matrosovův příběh mezi jeho sousedy velmi rezonoval a muž byl oslavován jako hrdina. Lidé se dokonce skládali na jeho obhajobu. Petici za jeho propuštění podepsalo přes 2 500 lidí a přimlouvaly se za něj i známé osobnosti. Nyní se tak případ zřejmě definitivně uzavírá.

Tagy: