Oteplování se nekoná. Po krátké pauze se vrátí déšť a bouřky, kde zasáhnou nejsilněji?

Dívka pod deštníkem při dešti.

Počasí 7.7.2022 6:49

Až do konce týdne musíme počítat s přeháňkami nebo bouřkami, které se postupně vyskytnou na všech místech České republiky. Teploty se navíc k tropickým 30 °C ani nepřiblíží. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V platnosti nebyla ke čtvrtečnímu ránu žádná výstraha.

Čtvrtek bude polojasný až oblačný, v Čechách ale na většině území očekávejme déšť nebo přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku nás čekají srážky – převážně až odpoledne a jen místy. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 16 až 20 °C, na jihovýchodě a východě republiky může být i kolem 23 °C. Vát bude postupně mírný západní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Během noci na pátek se do střední Evropy rozšíří výběžek vyššího tlaku a bude k nám proudit od severozápadu chladnější vzduch. Zejména v Čechách opět počítejme s přeháňkami nebo občasným deštěm, který se začne postupně přesunovat na Moravu a do Slezska. Nejnižší teploty klesnou na 14 až 10 °C, na západě dokonce k 8 °C.

Na konci pracovního týdne nás čeká oblačná až zatažená obloha, přeháňky hrozí zejména na horách a na Moravě. Ve Slezsku čekejme v pátek četnější srážky, které později odpoledne od západu ustanou. Nejvyšší teploty budou v rozmezí 19 až 23 °C. Vát má mírný severozápadní vítr o rychlosti 3 až 7 m/s.

Víkend pak bude oblačný až polojasný, zejména řidiči musí nad ránem počítat s ojedinělými mlhami a na horách s přeháňkami. V sobotu náš čekají nejvyšší denní teploty od 20 do 24 °C, v neděli se ale ochladí na 16 až 20 °C. Na severovýchodě republiky se vyskytnou místy přeháňky nebo bouřky.

Tagy: