Muž v Litoměřicích odvezl chlapce do lesa a znásilnil ho. Soud obviněného poslal do vazby

Okresní soud v Litoměřicích

Obviněný ze znásilnění dítěte čeká na soud ve vazbě

Otřesným případem se zabývají kriminalisté v severočeských Litoměřicích. Mladý muž tam měl sexuálně obtěžovat děti. Jednoho nezletilého chlapce prý dokonce znásilnil. Teď mu hrozí až dvanáct let za mřížemi.

Devětadvacetiletému muži, který má mít na svědomí znásilnění a obtěžování dětí, se dařilo několik dní unikat policii. V sobotu ale skončil před soudem, který rozhodoval o tom, zda půjde do vazby.

„Soud vyhověl návrhu státního zástupce a obviněného vzal do vazby. Je důvodná obava, že by mohl opakovat trestnou činnost, pro níž je teď stíhán,“ vysvětlila státní zástupkyně Barbora Jorová.

Vše začalo minulý týden. Mladý muž měl v Litoměřicích sexuálně obtěžovat tři děti. Nezletilého chlapce měl pak podle informací CNN Prima NEWS naložit do auta, odvézt do lesa za město a tam ho znásilnit. A právě díky tomuto školákovi nakonec skončil v poutech. Chlapec se totiž s otřesným zážitkem svěřil rodičům, kteří okamžitě zalarmovali policii.

„Ve chvíli, kdy byl tento případ oznámen na policii, začaly desítky policistů a kriminalistů po pachateli usilovně pátrat. Po několika dnech se ho podařilo najít,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Teď má muž na krku obvinění ze zvlášť závažného zločinu znásilnění a za mřížemi může v případě prokázání viny a odsouzení strávit až 12 let. Na verdikt si každopádně počká ve vazbě, aby nehrozilo nebezpečí dalším dětem.

Tagy: