Otrokáři z Ústecka? Gang měl v Anglii nutit chudé lidi k prostituci, členy potrestal soud

Gang z Ústecka měl do Velké Británie odvážet bezdomovce a chudé osoby z Ústeckého kraje a následně je zotročovat. V úterý odpoledne jeho údajné členy potrestal Ústecký krajský soud. V anglických městech Nottingham a Birmingham měli podle rozsudku vykořisťovat a nutit k prostituci. Celkem si tak měli přijít až na dva miliony korun.

„Poškození v Anglii nemohli rozhodovat o své svobodě. Byli limitováni jazykovou bariérou, neměli své osobní doklady, neměli kam jít. Peníze se k nim nedostávaly, ty si přerozdělovali členové rodiny. Poškození byli otroci systému,“ uvedl soudce Ondřej Peřich.

ČTĚTE TAKÉ: Připoutání k topení a brutální bití. Unesený podnikatel z Liberecka bojuje o život

Gang podle obžaloby tvořili mimo jiné otec a jeho dva synové. Právě otec měl být podle rozsudku hlavou celé organizované skupiny a inkasoval tak od soudu 10 a půl roku vězení. Jeho synům soud uložil tresty v rozmezí osm a osm a půl roku vězení. Všichni zamíří do věznice s ostrahou.

Do případu byla zapletena i jejich matka, která si od soudu už v minulosti odnesla podmínečný trest, stejně jako další žena. Poslední člen gangu půjde nepodmíněně do vězení na tři a půl roku.

Jediný Josef Kováč, údajná hlava celého gangu, s rozsudkem souhlasil a jeho trest je tak pravomocný. Ostatní si ponechali lhůtu pro případné odvolání.

Tagy: