Ožralý kolega jezdí autem po Plzni, volal muž strážníkům. Ti řidiči naměřili letošní rekord

Řidič v Plzni nadýchal čtyři promile alkoholu

Řidič v Plzni nadýchal čtyři promile alkoholu

Plzeňští strážníci naměřili čtyři promile alkoholu muži, který se rozhodl usednout za volant. Šoféra ze zahraničí nahlásil strážníkům jeho kolega z práce. K autu je naváděl pomocí signálu GPS. S tak vysokou nadýchanou hodnotou alkoholu u řidiče se letos strážníci v západočeské metropoli ještě nesetkali.

„Dobrý den, dostal jsem oznámení, že náš kolega jezdí ozřalý firemním autem.“ Takový telefonát ve čtvrtek zalarmoval plzeňské strážníky. Sednout si za volant pod vlivem alkoholu, a navíc ve služebním autě, které má zabudovanou GPS, se nevyplatilo jednomu řidiči v Plzni. Netrvalo dlouho a strážníci opilého řidiče, který podle informací CNN Prima NEWS pracuje pro jednu z místních stavebních společností, za pomoci jeho kolegy vypátrala.

ČTĚTE TAKÉ: Policisté odvolali pátrání po pacientce Psychiatrické nemocnice v Dobřanech

Dvojice strážníků řidiče původem z ciziny zastavila v Čelakovského ulici poblíž stadionu. Hodnota čtyři promile alkoholu, kterou nadýchal, je velmi překvapila. „S takto vysokými čísly jsme se ještě letos nesetkali,“ sdělila mluvčí Městské policie Plzeň Tereza Schliková.

Řidič může mluvit o štěstí, že nehavaroval. S podobným množstvím alkoholu v těle se podle odborníků několikanásobně zvyšuje riziko, že šoféři způsobí dopravní nehodu.

„V loňském roce jsme přistihli 16 řidičů s alkoholem v krvi za volantem a dva pod vlivem návykových látek. Letos už je to šest řidičů a nyní přibyl sedmý,“ dodala mluvčí.

Vyšetřovatelé muže zatím neobvinili. Řidič je podezřelý z obecného ohrožení pod vlivem návykové látky. Pokud mu to policisté prokáží, mohl by skončit až na jeden rok za mřížemi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tragédie v Jaroměři: Cyklista nepřežil střet s nákladním vozidlem na kruhovém objezdu

Tagy: