Pachatel zabil puškou psa v sousední zahradě. Reportéři mluvili s hlavním podezřelým

Policisté na Pardubicku stále vyšetřují srpnovou střelbu neznámého pachatele.

Střelba na psa pokračování

Policisté na Pardubicku stále vyšetřují srpnovou střelbu neznámého pachatele. Ten zřejmě zpoza přilehlého pozemku pálil na sousední dvůr, přičemž usmrtil jednoho psa a dalšího postřelil. Majitelé brzy zjistili, že incident natočil kamerový systém. Na záznamu je zachycena postava muže s puškou. Podle poškozených jde přímo o jejich souseda, policie proti ozbrojenému muži ještě nezasáhla. „Mám právo nebýt otravovaný, tak mě neotravujte,“ vzkázal podezřelý reportérovi CNN Prima NEWS.

Na žebříku za plotem stál člověk s puškou, který vystřelil na sousední pozemek. Tam zasáhl jednu z fen. Později měl následovat druhý výstřel, který druhou fenu usmrtil. Ač je popisovaná scéna zachycena na kamerovém záznamu, majitelé psů se podivují, že podle policie je pachatel stále neznámý.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pachatel zastřelil puškou psa v sousední zahradě, majitelé se podivují nad postupem policie

„Nikdo nešetří skutečnost, že tady běhá ozbrojený pachatel – pro nás soused – který má nadále zbraň a může se s ní volně pohybovat. Samozřejmě vznikají nevole. Lidi jsou naštvaní, že policie takový čin neřeší,“ uvedla pro Krimi zprávy majitelka psů Petra Matysová.

Muže, z jehož pozemku měla podle videozáznamu střelba vyjít, se reportéři CNN Prima NEWS pokoušeli již v minulosti osobně kontaktovat, jenže neúspěšně. Nyní se jim povedlo spojit se s ním alespoň telefonicky.

„Mám právo na to nebýt otravovaný kýmkoli, tak mě neotravujte,“ vyzval muž reportéra CNN Prima NEWS. Sám si přitom měl stěžovat, že předchozí reportáž prý byla jednostranná. „Vyjádřím se, až mi zákon a policie povolí se k tomu vyjadřovat. Nebo můj právník se k tomu vyjádří,“ doplnil soused poškozených.

Bližší vysvětlení incidentu tak opět neposkytl. Po odvysílání reportáží CNN Prima NEWS měl mít krátkou konfrontaci s majiteli psů. „Proběhla výměna názorů s tím, že si za to můžeme sami,“ popsala Matysová.

Na usmrcení zvířete způsobem, který naznačuje záznam z kamery, se vztahuje právní kvalifikace týrání zvířat, a to s trestem až do výše šesti let. Vyšetřování policie v tuto chvíli dále pokračuje, mezi sousedy se podle informací Krimi zpráv dost možná schyluje k soudnímu sporu.

Tagy: