Pobodání dvou lidí v Chomutově: Policie obvinila podezřelého, hrozí mu 20 let za mřížemi

Policisté nadále řeší případ pobodání v Chomutově.

Pokračování případu pobodání v Chomutově

V případě pobodání dvou lidí na chomutovském sídlišti policie obvinila 33letého muže, a to ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu, informovali muži zákona. Pokud mu soud prokáže vinu, může strávit za mřížemi až 20 let. K incidentu došlo 11. května, přičemž zadržený nejprve skončil v péči psychiatrů, jelikož nebyl schopen výslechu.

Vyšetřovatel obvinil 33letého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu, potvrdila policie na síti X. „Podnět vyšetřovatele ke vzetí do vazby státní zástupce i soud akceptovali a obviněný byl umístěn do vazební věznice,“ informovali v příspěvku. Pokud soud obviněnému prokáže vinu, hrozí mu až dvacetiletý trest za mřížemi.

ČTĚTE TAKÉ: Strach v Jevíčku. Policie zveřejnila nový snímek možného vraha, muž jí stále uniká

K události došlo 11. května na chomutovském sídlišti Březenecká. „Podle prvotních informací mělo v bytě panelového domu dojít k incidentu, po němž odtud vyběhly ven osoby s bodnými poraněními,“ uvedla tehdy mluvčí policie Miroslava Glogovská. Podezřelý sice uprchl, ale policisté ho rychle dopadli.

„Přivolaní zdravotníci dvěma zraněným poskytli první pomoc a poté je transportovali do nemocnice. Jedna z osob byla transportována vrtulníkem, druhá sanitkou,“ dodala.

Později policie uvedla, že zadržený muž nebyl schopen výslechu. Z rozhodnutí lékaře byl proto umístěn v psychiatrické nemocnici. „Psychiatři dostanou k zodpovězení zásadní otázku – jestli byl pachatel příčetný nebo ne. Pokud by se skutečně ukázalo, že příčetný nebyl, tak takového člověka nelze stíhat. Je ale nutné udělat taková opatření, aby nebyl na svobodě nebezpečný. To znamená umístit ho právě do psychiatrického zařízení,“ řekl tehdy CNN Prima NEWS bývalý elitní detektiv Josef Doucha. Nakonec ale byl muž obviněn.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V pražském parku Stromovka se zastřelil muž. Zasahovala policie, resuscitace byla marná

Tagy: