Paroubek ke kauze Dozimetr: Koalice se rozkývala. Kdyby odešel Rakušan, jde celá vláda

Jiří Paroubek

360° Speciál: Česko v čele EU (622)

Před začátkem předsednictví Česka v Evropské unii hýbe tuzemskou politikou korupční kauza Dozimetr. Podle bývalého předsedy vlády Jiřího Paroubka se koalice kvůli této kauze rozkývala. „Kdyby odešel ministr Rakušan, odešla by celá vláda,“ prohlásil ve vysílání CNN Prima NEWS. Co si o kauze myslí expremiér Petr Nečas?

„Je škoda, že před začátkem předsednictví dochází ve vládní koalici k takové záležitosti. Že mávneme rukou, že to nic neznamená, je smutné. Vládní koalice se rozkývala, to je zřejmé. Kdyby odešel ministr Rakušan, tak by odešla celá vláda,“ prohlásil ve speciálním vysílání CNN Prima NEWS Paroubek s tím, že Rakušan nese politickou odpovědnost za výběr lidí, kteří byli kolem něj.

Redl podle expremiéra není žádné neviňátko a o kauze se i podle Paroubka ještě „své dozvíme“. „Pokud mám za osobního přítele někoho, jako je pan Redl, musím počítat s tím, že když se do takové kauzy dostanu, jsem jako na trampolíně. Záleží, jak se to bude celé vyvíjet. Když bude mít případ další metastázi, tak je to nepříjemné,“ doplnil.

Hostem pořadu 360° byl také bývalý předseda vlády Petr Nečas. Ten podotkl, že z kauzy kolem hnutí STAN udělali celostátní aféru policisté a státní zástupci, kteří uvolňují úryvky ze spisů veřejnosti.

„To je zhovadilost, která by měla skončit. Kauza nemá dopad. Je to umělá snaha udělat z ní celostátní téma. Že odešel Gazdík? Odstupovat neměl. Umožňuje to udělat výhybku do celostátní sféry,“ uvedl s tím, že se kauza Dozimetr netýká celé vlády České republiky.

Tagy: