Sledujte ŽIVĚ: Nový ministr, nová opatření. Roman Prymula v duelu s Vlastimilem Válkem

Partie Terezie Tománkové

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Nový ministr, nová nařízení. Co nás čeká dál? Hosty Partie jsou ministr zdravotnictví Roman Prymula a poslanec TOP 09 Vlastimil Válek. Partie Terezie Tománkové na Primě a CNN Prima NEWS začíná v neděli v 11 hodin.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula na pátečním brífinku k průběžnému hodnocení vývoje epidemie COVID-19 uvedl, že příští týden budou vydána další opatření omezující shromažďování, dotknou se hlavně volnočasových aktivit. Jak konkrétně budou definována? Nejen na to se zeptá Terezie Tománková v nedělní Partii.

Česko se na semaforu začíná barvit dominantně do oranžové

Na grafu ministr zdravotnictví při pátečním brífinku ukázal, že Česká republika se na semaforu začíná barvit naprosto dominantně do oranžové barvy. Také vysvětlil, proč byla omezená výuka vysokých škol. Vysokoškoláci by podle Prymuly rozvezli koronavirus do dalších regionů.

I pro seniory je v Praze riziko nákazy vysoké. „Podíl pacientů v rizikové skupině 65 plus narůstá, nárůst je téměř dvě stě procent. Nedaří se dotrasovat původní zdroj a dochází ke komunitnímu šíření,“ popsal Prymula.

Také uvedl, že dochází k navýšení počtu osob na call centrech ze 600 na 850. Pomoc podle něj nabídlo letiště, skupina ČEZ i další instituce. „Chceme, aby každý, kdo bude pozitivní, tu informaci obdržel. Do 48 hodin by se každý člověk měl dozvědět výsledek testu, to tady předtím nebylo,“ upřesnil.

Tagy: