Pašoval tunu kokainu a pobodal bratrance. Hvězdný fotbalista uprchl před vězením do Ruska

Quincy Promes, někdejší nizozemský fotbalový reprezentant, byl odsouzen k šesti letům vězení za pašování kokainu. Podle verdiktu organizoval s dalšími spolupachateli převoz návykových látek v kontejnerech do belgického přístavu v Antverpách. Soud ho navíc shledal vinným z pobodání jeho bratrance. Promes před vězením uprchl do Ruska, kde hrál v moskevském Spartaku.

Dnes 32letý nizozemský fotbalista byl vyšetřován kvůli ilegálnímu obchodu s kokainem již v roce 2020, kdy ještě hrál za Ajax Amsterdam. O rok později přestoupil do ruského Spartaku Moskva, kam se uchýlil před trestním stíháním. Jak uvádí Daily Mail, Promes byl jedním z hlavních organizátorů pašování drog.

Návykové látky převáželi v obalech od mořské soli. Jedna ze zadržených zásilek drog měla vážit 650 kilogramů, zatímco další dokonce 713 kilogramů, píše nizozemský list Het Parool.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Skandál v německém fotbale. Rozhodčí si ve sprše natáčel asistentky, mezi nimi i nezletilé

Policie usvědčila Promese na základě odposlechů z jeho auta a zachycené konverzace v telefonech jeho spolupachatelů. Žalobci pro něj původně požadovali až devítiletý trest.

Není to jediný delikt, za nějž byl Promes odsouzen k odnětí svobody. Loni byl odsouzen k 18 měsícům vězení za ublížení na zdraví, když v roce 2020 pobodal na rodinné oslavě svého bratrance do kolena při hádce o kradený náhrdelník. Fotbalista se však k soudnímu přelíčení nedostavil. Odjel mezitím hrát do Ruska, kde podepsal smlouvu s moskevským Spartakem.

Promes se nyní na svém instagramovém účtu, kde ho sleduje přes 700 tisíc lidí, chlubí okázalým životním stylem. Kupuje si luxusní auta a šperky a cestuje po zemích mimo Evropskou unii.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Celý zápas v devíti, nešlo vyhrát. Panenka varuje před modrými kartami a vzpomíná na zářez

Tagy: