Páťák vyhrožoval učitelce smrtí, překvapil znalostí jejího domu. Pak hasičům ničil zbrojnici

Obviněný mladík

Výhrůžky učitelce na Slovensku

Patnáctiletý žák základní školy v Markušovcích na Slovensku vyhrožoval učitelce smrtí. Na místě museli zasahovat policisté. Chlapci, který i přes svůj věk chodí stále do páté třídy, tak přibylo další obvinění na už tak dlouhý seznam prohřešků. S kamarády v minulosti vykrádal domy. Na svědomí má i jeden odcizený automobil.

Nebezpečné výhrůžky, které mladík na základní škole adresoval žákům a učitelům, byly tak závažné, že musela být přivolána i policie.

ČTĚTE TAKÉ: Krvavý útok v německé škole: Chlapec zranil několik spolužáků nožem, policie ho zadržela

Na učitelku měl chlapec začít křičet přímo během vyučování. Tvrdil prý, že ji zavraždí u ní doma. Přitom měl velmi věrohodně popisovat právě dům, ve kterém žena bydlí. Jelikož směřoval výhrůžky i na spolužáky, učitelka ho vyvedla na chodbu.

„Poté, co pedagog tuto osobu vyvedl ven, měla pokračovat ve vyhrožování adresovaném jí a dalším pedagogickým pracovníkům,“ sdělila mluvčí Krajského ředitelství policejního sboru Košice Lenka Ivanová.

Policisté chlapce zadrželi. Podle zjištění Televize JOJ stihl na svůj krátký život nasbírat už šest obvinění z trestné činnosti. Teď mu přibylo další.

„Znám ho jen od vidění a slyšel jsem o něm. Jeho pověst ho předcházela. Je to problémový žák. Stále jsou s ním nějaké potíže ve škole i na vesnici,“ řekl starosta obce Markušovce Petr Fulla.

Soudce na návrh prokurátora vzal mladíka do vazby, aby mu zabránil v konání další trestné činnosti. Mladík se tak do Markušovců nějaký čas nevrátí. Ještě před svým zadržením nechal místním obyvatelům památku na obecním majetku – poškodil hasičskou zbrojnici.

„Rozbil nám dveře do požární zbrojnice, respektive pokoušel se je vypáčit. Úplně se mu to nepodařilo, protože tam máme kvalitní kování,“ dodal Fulla.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zoufalá slova otce zavražděných dětí z Hořovic. Varuje před drogami, ze vzkazů přátel mrazí

Tagy: