Krvavý útok v německé škole: Chlapec zranil několik spolužáků nožem, policie ho zadržela

Příslušníci speciální jednotky SEK zasahují v gymnáziu.

Pobodaní studenti v Německu

Ve škole v německém Wuppertalu bylo ve čtvrtek dopoledne zraněno několik studentů a policie zadržela jednu osobu, informovala agentura DPA. Podle ní policie zatím neposkytla podrobnosti o podezřelém útočníkovi, který byl rovněž zraněn. Web deníku Bild uvedl, že mělo jít o teenagera, který napadl spolužáky nožem.

Podle agentury DPA zranění utrpělo pět osob. Policie neupřesnila okolnosti incidentu, pouze sdělila, že ve škole se nestřílelo. Deník Bild informoval, že se mělo jednat o teenagera útočícího na spolužáky nožem. Policejní úřad začal údajně operovat v 9:52, přičemž pachatele se podařilo zpacifikovat v 10:20.

ČTĚTE TAKÉ: Ptal se, jestli mě může osahávat. Exředitele školy v Rakovníku viní studentky z obtěžování

Policejní mluvčí z Düsseldorfu, u něhož Wuppertal leží, uvedl, že incident se stal na gymnáziu Wilhelma Dörpfelda. Na místo podle něj dorazilo velké množství policistů.

Podle policie byla budova evakuována. „Studenti jsou v bezpečí a je o ně postaráno,“ napsala ve čtvrtek policie na sociální síti X. Pozadí zločinu zůstává nejasné.

Na místě podle informací deníku Bild operují příslušníci speciální jednotky SEK, kteří jsou povoláváni do operací proti extrémně nebezpečným pachatelům. Má se vyloučit možnost, že existují další spolupachatelé. Podle zpráv médií se studenti zabarikádovali ve třídách.

V blízkosti školy bylo zřízeno kontaktní místo pro příbuzné a rodiny a o studenty, kteří jsou v šoku, se v současné době starají záchranáři.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smrtící útok ukrajinských sil na ruské okupanty

Tagy: