Čtrnáctiletý chlapec kameny ubil spolužáka k smrti. Soud mu udělil nekompromisní trest

Nyní patnáctiletý německý chlapec si za lednovou vraždu o rok mladšího spolužáka odpyká 10 let ve vězení pro mladistvé, zároveň byl souzen za 12 pokusů o vydírání. Verdikt vynesl v pondělí zemský soud v Hannoveru, píše web týdeníku Focus.

Vražda chlapce ve Wunstorfu u Hannoveru na severu Německa z letošního ledna způsobila pozdvižení. Teenager si šel hrát s kamarádem, ale domů se nevrátil. Otec ho nahlásil jako nezvěstného a odstartovala velká pátrací akce, píše web týdeníku Focus.

ČTĚTE TAKÉ: Migranti v Německu devětkrát znásilnili 14letou Lisu. Nezničili jste mě, vzkazuje jim nyní

Během vyšetřování se k vraždě přiznal žák osmé třídy. Vyšetřovatelům popsal, kde chlapce zabil a kam ukryl jeho tělo. To se našlo v areálu bývalého zahradnictví. Státní zastupitelství uvedlo, že dítě bylo svázáno a ubito kameny. Pitva prokázala jako příčinu smrti úder tupým předmětem, píše web deníku t-online.de.

Na tehdy ještě 14letého pachatele byl vydán zatykač za vraždu a od té doby se nachází ve vazbě v nápravném zařízení pro mladistvé v Hamelnu. Státní zastupitelství v Hannoveru je přesvědčeno, že vrah mohl mít komplice. „Existují indicie, že činu mohl být přítomen nebo se na něm podílel další mladík,“ uvedla mluvčí úřadu. Vyšetřování v této linii případu stále pokračuje.

Právník příbuzných zavražděného Steffen Hörning na začátku procesu uvedl, že z minuty na minutu byly zničeny dvě rodiny – oběti a pachatele. Pozůstalí mají jediné přání. „Dostat odpověď na otázku proč,“ řekl.

Proces byl neveřejný a soud další podrobnosti z rozsudku nesdělil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vražda kandidáta na prezidenta

Tagy: