Migranti v Německu devětkrát znásilnili 14letou Lisu. Nezničili jste mě, vzkazuje jim nyní

Lise bylo 14 let, bydlela na předměstí Ulmu a její touha dostat se na halloweenský večírek byla tak velká, že se uchýlila ke lži. Rodičům namluvila, že bude u kamarádky, místo toho ale dorazila do centra Ulmu na party ke svému tehdy nejlepšímu kamarádovi, o rok staršímu Miladovi E. Netušila, že 31. října 2019 skončí její bezstarostné dětství a má před sebou nejstrašnější dny svého života, píše web deníku Bild. Přesto se nenechala zničit.

U Lisina kamaráda Milada byli na večírku další jeho známí. V té době šestnáctiletý Abdullah A., o rok starší Mahdi A., sedmadvacetiletý Mukhtar N., čtyřiadvacetiletý Harun A., ale také další lidé. „Když večírek skončil, nevěděla jsem, kde budu spát," popisuje Lisa. Ze strachu, že by jí rodiče potrestali za lhaní a porušení zákazu, že na party nesmí, matce volat nechtěla. „Tak jsem šla s Miladem do jejich azylového domu,“ vzpomíná. S odstupem let ví, že to bylo její nejhorší rozhodnutí, píše web deníku Bild.

ČTĚTE TAKÉ: Německo má problém. Migrační krize je zpět, počty žadatelů o azyl dramaticky rostou

Do bytu v azylovém domě dorazili autobusem kolem 22:30. Mahdi a Harun se rozhodli, že Lisu zdrogují. Dívka měla žízeň, ale dostala od nich sklenici vody, do níž dali drogy. Lisa byla během chvilky mimo a vydaná napospas celé partičce. Abdullah A., Mahdi A., Mukhtar N. a Milad E. znásilňovali bezbrannou dívku až do dalšího večera, celkem devětkrát.

Když se Lisa dostala domů, svěřila se matce a společně podaly trestní oznámení. Policie během vyšetřování zjistila, že pachatelé měli na svých mobilních telefonech fotografie podobně omámených a zneužitých dívek, píše Bild.

Z tragédie nezletilé dívky se ale stal skandál. Starosta Ulmu Günter Czisch (CDU) vydal ne právě nejšťastnější vyjádření. „Zajímalo by mě, co chce 14letá dívka v noci v Ulmu. Říkám to tak jasně, protože musíme všechny hnát k odpovědnosti, pokud chceme takovým případům zabránit.“

Politik se sice později omluvil, dívčina pověst ale utrpěla. Lisa a její rodina se staly terčem výhrůžek, nenávistných telefonátů – a to vše se zintenzivňovalo s blížícím se soudním procesem.

Otřesný případ znásilnění se nedávno odehrál také přímo v centru Paříže, více v reportáži:

Pachatelé dostali tresty v délce 26 a 27 měsíců vězení. Dnes je ve vězení pouze Harun A. Abdullah A. byl deportován do Iráku. Ostatní žijí v Hannoveru, Stuttgartu a Illerkirchbergu.

Dívka i čtyři roky po události trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Musela přerušit studium učitelky v mateřské školce, pracovat může jen čtyři hodiny denně. I když se odstěhovala se svými rodiči, všichni mladí lidé v okolí Ulmu její příběh znají.

I přesto se Lisa nevzdává a se svým osudem se snaží bojovat. „Pořád se mi říká coura. Potkala jsem i Mukhtara, ale už se ho nebojím. Nezničili jste mě,“ vzkázala dívka, která letos v červenci oslavila 18. narozeniny

V říjnu se Lisa přestěhuje a měla by pracovat jako vizážistka. Kurz v ceně 12 tisíc eur jí zaplatili rodiče. „Za šest týdnů budu konečně odsud. Vystudovala jsem a nikoho nenávidím," uzavřela.

Tagy: