Místo procházky dramatická záchrana v rokli: Majitel se vydal pomoci psovi, vyprošťovali oba

O štěstí může mluvit pes, který 24. března spadl do zhruba 15 metrů hluboké rokle ve Walesu. Původně ranní procházka se rychle proměnila v záchrannou akci. Páníček zavolal na pomoc horskou službu, která se pro oba do velmi strmého terénu slanila. Pes si z pádu k překvapení mnohých odnesl jen pár potlučenin. Záchranáři o tom informovali na svých sociálních sítích.

Celá událost se odehrála 24. března na cestě u vodopádu Aber Falls v Rhaedr Fawr v národním parku Eryri ve velšské Snowdonii, uvádějí záchranáři. Muž byl se psem na ranní procházce, když jeho čtyřnohý přítel z dosud neznámých důvodů spadl do zhruba 10 až 15 metrů hluboké rokle.

ČTĚTE TAKÉ: Když nedostal další alkohol, skočil z Vyšehradu. Policie ukázala video z dramatické záchrany

Podle informací webu Daily Mail se za psem jeho zdrcený majitel vydal. Zároveň zavolal na pomoc horskou službu Ogwen Valley Mountain Rescue Organisation (OVMRO).

Lehce potlučený, ale v pořádku

„Na místo byli vysláni členové místního týmu. Další jednotky přivezly ze základny technické vybavení pro záchranu na laně,“ líčili akci záchranáři. Jakmile byli muž se psem lokalizováni, spustili se za nimi na lanech. „Naštěstí majitele a potlučeného, ale v pořádku ležícího psa, i ve velmi strmém terénu našli a pomohli jim zpět nahoru na stezku a následně i na hlavní cestu,“ dodali záchranáři.

Obdobná záchranná akce proběhla ve Snowdonii v roce 2020, připomíná Daily Mail. Tehdy se v místě ztratila fenka Betsy, která vyklouzla ze svého postroje a majitelům utekla.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Osamělý „Kevin Bacon“ hledal společnost. Domů ho dovedly sušenky, získal si srdce zachránců

Dlouhé tři noci byla ztracená ve velšských horách, dokud ji její majitelka Kim Farrallová během pátracích akcí neslyšela kňučet. Sama se k fence dostat nemohla, proto se za Betsy v nesnázích slanili záchranáři. „Než ji vytáhli, zhltla sendvič se šunkou,“ sdělila tehdy Farrallová.

Tagy: