Pátrací akce v Bavorsku. Z psychiatrické kliniky utekli nebezpeční vězni, policie varuje lidi

Policejní auta v německém Hamburku

Z psychiatrie utekli čtyři vězni

Z psychiatrického zařízení pro vězně v bavorském městě Straubing uprchli čtyři muži. Policie po nich pátrá a nabádá veřejnost, aby nebrala žádné stopaře, ale aby volala na tísňovou linku, pokud uvidí cokoliv podezřelého. Muže na útěku policie považuje za nebezpečné. Informovala o tom stanice Deutsche Welle (DW) a agentura DPA. Straubing leží několik desítek kilometrů od hranic s Českou republikou.

Podle policie čtveřice odsouzených uprchla v sobotu krátce po 21 hodině ze specializovaného zdravotnického zařízení, které se věnuje vězňům s psychiatrickými problémy nebo závislostmi, píše DW.

ČTĚTE TAKÉ: Záběry pokusu o útěk z českého vězení. Muž skočil do žiletkového drátu, odnesl si 160 stehů

„Podle dosavadního vyšetřování čtyři pacienti nejprve vyhrožovali zaměstnanci a pak ho napadli... Poté se čtveřici podařilo uprchnout směrem k Alburgu,“ uvedla policie v prohlášení s tím, že zaměstnanec musel být převezen k ošetření do nemocnice. Alburg je čtvrť Straubingu, která se nachází na západě tohoto asi padesátitisícového města.

Policie po půlnoci zveřejnila i identitu uprchlých mužů. Jedná se o Němce Moritze Kühlborna a Angela Jerimiase, Bosňana Denise Elera a Kosovana Zeqira Beqiriho. Vězňům na útěku je od 27 do 31 let. Policie žádá lidi, aby nenabírali žádné stopaře a k osobám se nepřibližovali. Dva z nich se za mřížemi ocitli kvůli drogovým deliktům, dva kvůli krádežím, napsala DPA.

V regionu nadále pokračuje rozsáhlá policejní pátrací operace, muže hledá i tým s vrtulníkem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Exkluzivní záběry. Zápasník Růžička je ve vazbě, policisté ho viní i z loupeže a vyhrožování

Tagy: