Zmizelou Janu a Adámka hledalo v Krkonoších 150 lidí. Partner poslal zoufalý vzkaz

Policejní pátrání v Krkonoších po čtyřicetileté ženě a jejím tříletém synovi skončilo, dvojici našla horská služba mrtvou. Zoufalý otec dítěte ještě předtím vyvěsil prosbu i na sociálních sítích. Pro deník Blesk pak vysvětlil, proč si nepřeje sdělovat osobní informace. Matka a její syn byli naposledy spatřeni před šesti dny. Janin telefon byl už několik dní nedostupný, v penzionu nechala své věci.

Čtyřicetiletou ženu z Prahy-západ a jejího tříletého syna, kteří se od pátku pohřešovali, našli v pondělí členové horské služby mrtvé v lese v oblasti Růžové hory v Krkonoších. Po dvojici pátralo zhruba 150 záchranářů, policistů a zaměstnanců Správy Krkonošského národního parku.

Českých a polských horských záchranářů bylo na místě asi 120, a to profesionálních i dobrovolných. „Přijelo nám pomoci 16 kolegů z Jizerských hor a 20 záchranářů polské horské služby. Z nich je jeden psovod a dva operátoři dronu,“ řekl mluvčí Horské služby ČR Marek Fryš. Záchranáři používali například čtyřkolky, pomáhali i psi policie a horské služby.

O víkendu se pátrání zaměřilo zejména na lokality mezi Černou horou a Pecí pod Sněžkou, okolí Richtrových bud, Obří a Modrý důl. „Naši záchranáři dobře znalí místního terénu v těchto místech obrátili snad každý kámen a prohledali všechna zákoutí,“ uvedl Fryš. Na hřebenech Krkonoš leží nesouvislá sněhová pokrývka, teplota na hřebenech byla v pondělí ráno kolem sedmi stupňů Celsia.

Ženu s dítětem se marně snažil najít i Adámkův otec. Ten dvě hodiny před silvestrovskou půlnocí na Facebooku zveřejnil zoufalý vzkaz, informoval deník Blesk. „Moc moc prosím o pomoc s pátráním po partnerce Janě a synovi Adamovi. Naposledy byli 27. 12. v Peci pod Sněžkou. Jakékoliv informace, prosím, volejte na Policii ČR na 158,“ napsal.

Blesk pak otce požádal o další detaily. „Moc děkuji za pomoc s pátráním, vážím si toho. Další okolnosti jsou velmi citlivé pro mě, Janu a zejména Adama. Proto prosím o pochopení, když si v tuto chvíli nebudu přát sdělovat další informace,“ reagoval.

V penzionu nechala věci

Pohřešování oznámil partner ženy a otec jejich syna v pátek odpoledne na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Podle policie žena zřejmě odjela autem do Pece pod Sněžkou do penzionu U Sochorů. V Peci pod Sněžkou se ubytovala i s dítětem v neděli 25. prosince a pobyt měla do pátku 30. prosince.

V pátek vpodvečer se majitelka penzionu obrátila na policii s tím, že ženu naposledy viděla v úterý 27. prosince dopoledne. S ženou se nemohla spojit, pokoj v penzionu byl zamčený a před penzionem stále stálo ženino auto. Po otevření v pokoji nikdo nebyl, ale žena tam měla své věci.

„Ta paní působila velmi příjemně, vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo stát něco neobvyklého,“ řekla reportérovi CNN Prima NEWS majitelka penzionu Blanka Sochorová.

Tagy: