Záhadné zmizení v Krkonoších. Pátrání po Janě s malým synem nakonec skončilo tragicky

Ani nedělní pátrání v okolí Pece pod Sněžkou po čtyřicetileté ženě a jejím tříletém synovi z okresu Praha-západ nebylo úspěšné, dvojici policie našla až v pondělí. Matka i dítě byly bez známek života. Příčinu jejich smrti policie vyšetřuje.

Jedna z nejrozsáhlejších pátracích akcí se odehrála v Krkonoších v okolí Pece pod Sněžkou už v sobotu a v neděli. Od pondělního rána hledalo ztracenou dvojici na 150 lidí z řad policie, horské služby a Správy Krkonošského národního parku.

Pohřešování oznámil partner ženy a otec jejich syna v pátek odpoledne na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Podle policie žena zřejmě odjela autem do Pece pod Sněžkou do penzionu U Sochorů. V Peci pod Sněžkou se ubytovala i s dítětem v neděli 25. prosince a pobyt měla do pátku 30. prosince.

V pátek vpodvečer se majitelka penzionu obrátila na policii s tím, že ženu naposledy viděla v úterý 27. prosince dopoledne. S ženou se nemohla spojit, pokoj v penzionu byl zamčený a před penzionem stále stálo ženino auto. Po otevření v pokoji nikdo nebyl, ale žena tam měla své věci.

„Ta paní působila velmi příjemně, vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo stát něco neobvyklého,“ řekla reportérovi CNN Prima NEWS majitelka penzionu Blanka Sochorová. Ta se snažila nejprve ženě dovolat 30. prosince, kdy měl její pobyt v Peci pod Sněžkou končit.

Samotné pátrání ve vrcholových partiích Krkonoš bylo pro záchranáře velmi složité. Zatímco dole v Peci pod Sněžkou nebylo po sněhu ani památky, nahoře se střídaly místa pod sněhem s těmi, kde už sníh odtál. To komplikovalo použití lyží.

Tagy:
policie Krkonoše Pec pod Sněžkou pátrání Královéhradecký kraj pohřešování Policie České republiky okres Praha-západ