Pátrání s úspěšným koncem. Zmizelou seniorku našli policisté do tří hodin, ležela v ostružiní

Policisté a dobrovolní hasiči z Moravskoslezského kraje mají za sebou úspěšnou akci. Během tří hodin se jim podařilo vypátrat ztracenou seniorku, objevili ji v ostružiní. Žena vyšla v lehkém oblečení v sobotu večer vyhodit odpadky, domů se ale nevrátila. Její rodina proto okamžitě nahlásila její zmizení. Do akce byli zapojeni psovodi a také vrtulník.

„Když se policisté speciální pořádkové jednotky minulou středu zúčastnili cvičení, jehož tématem bylo pátrání po pohřešovaných osobách v horském terénu, zřejmě netušili, že si svou připravenost ověří jen několik dní nato při skutečné pátrací akci,“ uvedli policisté Moravskoslezského kraje na svém webu.

Nově nabité zkušenosti zužitkovali hned o víkendu. „V sobotu 25. února po 19. hodině přijali frýdecko-místečtí policisté oznámení o pohřešování 87leté seniorky. Ta měla jen v lehkém oblečení odejít ven před dům k popelnicím s odpadky a domů se již nevrátila. Rodina ji začala hned hledat v blízkém lese, kam žena chodívala na procházky, avšak neúspěšně,“ vylíčila mluvčí policie Kateřina Kubzová.

ČTĚTE TAKÉ: Měl jsem jít za tvým pláčem. Ze vzkazu pro mrtvé miminko mrazí, policie uvedla detaily případu

Policisté vzápětí rozjeli pátrací akci. „Zapojili se jak policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek, tak i policisté z Hnojníku, z oddělení hlídkové služby, ze speciální pořádkové jednotky, psovodi a vrtulník Letecké služby. K nim se přidali také dobrovolní hasiči a několik dobrovolníků z řad občanů a příbuzných,“ popsala mluvčí.

Už o tři hodiny později dostala rodina dobrou zprávu. Podchlazenou, ale při vědomí ženu nakonec našli v ostružiní. „Policista speciální pořádkové jednotky propátrávající těžko přístupný terén na služební čtyřkolce nalezl seniorku zhruba 1 200 metrů od jejího domova. Ležela několik metrů od pěšiny v ostružiní. Byla podchlazená, ale při vědomí. Nemohla se hýbat a stěžovala si na bolest pánve a nohy,“ uvedla Kubzová.

Policisté a dobrovolní hasiči, kteří na místo dorazili, jí okamžitě poskytli tepelný komfort a pomocí transportní sítě ji pěšky přepravili ke zhruba 300 metrů vzdálenému místu, kde si ji převzali záchranáři k ošetření. Žena nakonec skončila v nemocnici.

„V současné době je již seniorka v pořádku zpátky doma s rodinou, která všem poděkovala za pomoc a skvěle odvedenou práci,“ dodala mluvčí.

Tagy: