Měl jsem jít za tvým pláčem. Ze vzkazu pro mrtvé miminko mrazí, policie uvedla detaily případu

V anglickém Brightonu vzniklo pietní místo pro miminko Constance Martenové a Marka Gordona, které policisté nalezli bez známek života v zalesněné oblasti. Lidé přinášejí květiny, plyšáky, zapalují svíčky a píší i vzkazy. Jeden z nich chytá za srdce. Svědek v něm píše, že měl „jít za dětským pláčem“ a celou událostí je traumatizován. Policisté navíc zveřejnili tragické detaily k případu.

Pohled na plyšového medvídka se vzkazem připevněným na břiše dojal řadu lidí, kteří v Brightonu přišli uctít miminko, jehož tělo bylo nalezeno v zalesněné oblasti nedaleko místa, kde dopadli i jeho prchající rodiče – Martenovou s Gordonem. Srdcervoucí vzkaz na místě zanechal svědek, píše web Mirror.

„RIP malý drahoušku. Jsem tak traumatizován. Měl jsem jít za tvým pláčem. Nikdy nezapomenu,“ píše dotyčný. Kdo konkrétně dopis napsal není jasné. Kromě tohoto prohlášení mnohé šokovaly i další detaily k případu, které policisté ve čtvrtek – den po nalezení miminka – zveřejnili.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Další naděje pohasla. Zdrcená rodina „polské Maddie“ vyvrací souvislost s pohřešovanou dívkou

„V této fázi nejsme schopni potvrdit pohlaví dítěte, pitva ještě neproběhla. Přesto se na základě dosavadních šetření domníváme, že dítě mohlo být bohužel již nějakou dobu před nálezem po smrti. Je příliš brzy na to, abychom mohli poskytnout přesnější datum,“ sdělil na tiskové konferenci Metropolitní policie detektiv Lewis Basford.

Po Martenové – která je ze šlechtické rodiny a je dcerou hudebního producenta – jejím partnerovi a novorozenci pátrali policisté od 5. ledna. Dlouhé týdny se snažili vyšetřovatelé na ženu apelovat, aby se svým dítětem vyhledala lékařskou pomoc. Porodila totiž v autě, a to již několik dnů před svým zmizením.

Nikdo netušil, kde se pár s miminkem může nacházet. Zlom nastal sedm týdnů od vyhlášení pátrání. Jeden z místních v Brightonu dvojici poznal a zalarmoval policisty, kteří Martenovou s Gordonem v pondělí večer zadrželi: bez jejich dítěte, píše CNN. Po celou dobu, co byl pár na útěku, si maskoval tváře, platil pouze v hotovosti a na veřejnosti se takřka neukazoval.

Po zadržení byli partneři zatčeni pro podezření ze zanedbání péče o dítě. Posléze se k obvinění připojilo další – ze zabití z hrubé nedbalosti. Proč se Martenová s Gordonem a jejich dítětem rozhodli utéct a co přesně se během sedmi týdnů pátrání odehrálo, je nadále předmětem vyšetřování.

Tagy:
dítě miminko policie smrt vyšetřování pláč rodiče pohlaví pátrání svědek pitva vzkaz detail Metropolitní policie Brighton Daily Mirror Mark Gordon Constance Martenová