Spekulace okolo „polské Maddie“. Může to být Sabrina, odkazují lidé na další děsivý příběh

Podobnost mezi pohřešovanou Madelaine „Maddie“ McCannovou a Polkou Julií Wandeltovou nevidí ani uživatelé sociálních sítí, kteří její případ bedlivě sledují. Někteří z nich ovšem poukazují na fakt, že si je mladá žena až příliš podobná s jinou ztracenou dívkou, a to Sabrinou Aisenbergovou, která měla být unesena ze svého domu na Floridě v roce 1997, když jí bylo pouhých pět měsíců.

Případ pohřešované Maddie se opět dostal do popředí mediální pozornosti poté, co Wandeltová o sobě prohlásila, že je zmizelou Britkou. Tvrdí, že si na své dětství takřka nevzpomíná a když požádá rodiče o vyprávění z doby svého dětství, dostane se jí jen mlčení a žádných důkazů. Polka také poukazuje na podobné rysy, které s dívenkou má – jde o mateřská znaménka a skvrnu v oku.

Její příbuzní však takovou možnost razantně vylučují. Podle nich se Julia snaží využít svou nabytou popularitu k další pozornosti. Na sociálních sítích jí totiž sleduje už přes milion lidí.

ČTĚTE TAKÉ: Zlom v kauze zmizelé Maddie? Jsem to já, zneužívali mě, říká Polka. Rodina odmítá testy DNA

Skeptičtí jsou k jejím slovům také policisté. Mluvčí vratislavské policie Pawel Noga webu Gazeta sdělil, že vyšetřování je „v rozporu s verzí, kterou žena předkládá“. Soukromý detektiv Francisco Marco, který na případu zmizelé Maddie spolupracuje, rovněž tvrzení Polky zpochybňuje. „Bez toho, aniž bych znal podrobnosti, mi něco nesedí,“ sdělil v rozhovoru pro španělský list El Independiente.

Někteří lidé na sociálních sítích ovšem poukazují na fakt, že pokud jsou dívčinina slova skutečně pravdivá a mohla být v dětství unesena, nemusela by být zrovna Maddie, ale jakoukoliv jinou pohřešovanou dívkou. Zejména na jedné fotografii si je prý Julie velmi podobná se zmizelou Sabrinou Aisenbergovou. „Může být kdokoliv. Vidím podobu se Sabrinou Aisenbergovou, která zmizela v roce 1997. Jestli nebude mít pozitivní výsledky na Maddie, potřebuje DNA na další pohřešované dívky. Opravdu potřebuje zjistit svoji identitu. Mám husí kůži, když si představím, že žiju v takové nejistotě,“ napsala uživatelka Instagramu pod fotografií Wandeltové. „Je hodně podobná zmizelé Sabrině,“ uvedli další.

Stejně jako McCannová, zmizela i Aisenbergová za velmi nejasných okolností. A to ze své postýlky z rodinného domu na Floridě, když jí bylo pouhých pět měsíců. Její matka Marlene údajně viděla holčičku naposledy kolem půlnoci, když ji kontrolovala v postýlce. Když pak ráno vstala, bylo dítě i s přikrývkou pryč. Marlene si pak při pohledu z okna všimla, že byla otevřená garážová vrata, informuje web Fox 13 News.

Marlene hned zavolala policii a oznámila, že její dítě bylo uneseno. Během pár minut se u jejich domu objevila policie a začalo rozsáhlé pátrání. Chování rodičů však bylo podezřelé – několikrát měnili svou výpověď. Policisté si také kladli otázku, jak se mohl únosce proplížit do dětského pokoje, aniž by si toho všimli oni nebo rodinný pes, který onu noc vůbec neštěkal. Do rukou vyšetřovatelů se později dostaly fotografie, na kterých měla holčička modřiny a několik vytrhaných vlasů.

Stále věří, že svou dceru najdou

Podle archivu zpravodajské stanice Fox 13 News orgány činné v trestním řízení krátce po Sabrinině zmizení sledovaly tisíce stop, prohledávaly jezera a procestovaly 49 států a několik zemí. Vyšetřování je však stále vracelo k rodičům malé holčičky. Policistům bylo posléze umožněno umístit do domu zmizelé dívky odposlouchávací zařízení. Právě na záznamech se měl manžel Marlene přiznat k tomu, že svou dceru zabil. O něco později se manželé měli domlouvat, že jejich výpovědi musí před úřady vypadat věrohodně.

Dva roky po zmizení Sabriny byli rodiče zmizelé dívenky obviněni. Nikoliv však kvůli vraždě, ale křivé výpovědi. U soudu však záznamy neuspěly. Údajně šlo o věci vytržené z kontextu a jejich špatnou interpretaci. Federální vláda nakonec musela manželům zaplatit 1,5 milonu dolarů za výdaje na právníka. Aisenbergovi se posléze odstěhovali se synem Williamem a dcerou Monicou do Marylandu. V rozhovoru pro Fox 13 News uvedli, že i po více než 25 letech od zmizení své dcery stále věří, že se jejich holčička najde.

V roce 2018 se na policii přihlásily dvě ženy, které tvrdily, že jsou onou ztracenou dívkou. Testy DNA to však nepotvrdily.

Tagy: