Paulie Garand vydává Nahoru na dno a videoklip. Tracky vznikaly i v Omiši a New Yorku

Od vydání poslední desky Amonit Paulieho Garanda uplynul již více než rok a do ohlášeného podzimního alba Molo II stále zbývá ještě několik měsíců. Zdálo by se tedy, že na pomyslné liberecké hladině nyní zavládl tvůrčí klid a na obzoru není ani vlnka. Opak je však pravdou, protože Paulie Garand není z těch umělců, kteří nechávají své fanoušky příliš dlouho čekat na nový materiál. Mezidobí si tak mohou ukrátit poslechem šestitrackového EP Nahoru na dno.

Během letošní zimy se Paulie pravidelně potkával na studio sessions s producentem Matějem Soukupem a.k.a. Under My Pillow a nahráli spoustu nových skladeb, z nichž nakonec sestavili šestitrackové EP Nahoru na dno, které vychází právě nyní v exkluzivní vinylové podobě. Společně s ním právě vychází i videoklip k songu Slunce je tak nízko.

ČTĚTE TAKÉ: Frontman Rybiček 48 se zranil při skoku do publika. Přehlédl hrazení a plnou vahou spadl

„EP vzniklo v průběhu zimy 23-24 v přenosném studiu, šest tracků na šesti různých místech: Bratislava, New York, Praha, Cerhovice, Liberec, Omiš. Každý track má jinou náladu, proto název Nahoru na dno jako kontrastní spojení slov. Není to koncepční věc, ale zároveň ta různorodost tvoří vlastně paradoxně dobrý koncept,“ popsal Paulie Garand. „Když už jsem zjistil, že mám víc materiálu, rozhodl jsem se vydat to jako krátké EP před létem, abych fans zkrátil čekání na Molo II a zároveň nenechal fresh materiál udusit v šuplíku,“ dodal.

Dvě z nových věcí – Pod mlhou a double-track Vděčnej – již měli fanoušci možnost slyšet. Kromě těchto dvou skladeb najdeme na novém EP další čtyři nové tracky a společně s deskou navíc vychází i videoklip v režii Ondřeje Kudyna. „Poslední věc, co jsme nahráli, byla Slunce je tak nízko na featu se Štěpánem Urbanem. Vznikla v Chorvatsku, kde jsme si pronajali apartmán, jen chillovali a tvořili,“ poodhalil Garand důvod.

Nahoru na dno EP vychází v pátek 24. května 2024 na všech digitálních platformách a ve vinylové podobě.

Tagy: