Arogantní. Expert zhodnotil Pavlovu „humornou“ reakci na vlastní komunistickou minulost

Pavel zareagoval na článek Práva na sociálních sítích.

360° 2. část (24. 10. 2022)

O komunistické minulosti bývalého generála Petra Pavla se s blížícími volbami mluví stále více. Podle experta na politický marketing Daniela Köppla je potřeba se proti takovým útokům jasně vymezit. Je třeba ale najít vhodnou cestu. Petr Pavel se na poslední kritiku historika Petra Blažka snažil reagovat s humorem. Působilo to ale arogantně, řekl Köppl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

Na minulost bývalého generála upozornil historik Blažek prostřednictvím sociálních sítí. Ve zprávě znovu propírá Pavlovu komunistickou epizodu. „Svědectví jeho spolužáka ze Zpravodajského institutu komunistické vojenské rozvědky by si měli přečíst všichni, kteří mi nasazovali psí hlavu a společně se svým idolem mne obviňovali ze lhaní,“ napsal Blažek. I když Facebook příspěvek dočasně smazal, viděly ho stovky uživatelů.

Žili jsme pod krycími jmény Psal jsem o Petru Pavlovi v poslední době často, omlouvám se proto za další příspěvek....

Posted by Petr Blažek on Friday, October 21, 2022

Někdejší náčelník generálního štábu to nenechal bez reakce. „Co ten Mark Zuckerberg (ředitel sociální sítě, pozn. red.), už se ozval?“ ptal se s nadsázkou kandidát. Taková reakce však byla podle Köppla spíše kontraproduktivní. „Pavlova reakce na tuto zprávu nebyla moc chytrá a dobrá. Vůbec nevyvrátil základní informaci, která se v médiích objevila, ta informace se šíří dál. Reagoval s humorem, což v důsledku působilo daleko víc agresivně i arogantně než věcně,“ podotkl Köppl.

Celý rozhovor s expertem na politický marketing najdete v úvodním videu.

Tagy: