Pazderková si domů nastěhovala uprchlice z Ukrajiny. Děláme spolu holčičí věci, říká

Herečka Iva Pazderková pomáhá Ukrajincům

Herečka Iva Pazderková miluje výzvy. Všechny varianty omikronu a přechozený zánět ledvin by ale ze svého života raději vynechala. Teď už je naštěstí v pořádku, a tak může dělat to, co ji nejvíce naplňuje –⁠ pomáhat. Třeba svým dvěma novým spolubydlícím z Ukrajiny.

Iva Pazderková sice před časem dosáhla obdivuhodné fyzické kondice, zdravotním problémům se ale nevyhnula. Už třikrát prodělala covid a nedávno skončila v nemocnici se zánětem ledvin.

„Týden jsem přecházela horečky a myslela jsem si, že jsem trochu nachlazená, protože test (na covid) mi vyšel negativně. Měla jsem bolesti a myslela jsem si, že už je to stářím. Pak mi v Motole řekli, že zánět ledvin a ledvinový kámen se nepřechází. V podstatě jsem ležela na zemi a svíjela jsem se v bolestech. Je to hrozná bolest,“ popsala Pazderková.

Založí Pazderková rodinu?

Teď už se Iva cítí lépe, a tak se mohla zúčastnit i focení pro Avon pochod. A to jako čerstvě dvaačtyřicetiletá. Narozeniny by ale raději neslavila. „Nejsem typ vyrovnaný s věkem. Jsem v úplné hysterii a vůbec to nenesu dobře. Prostě stárnu. Je to hrozné, protože si uvědomuji, že už mi tolik nezbývá a já bych toho ráda ještě hodně stihla. Chci pořád na sobě pracovat, přijímat nové výzvy. Jenom tak můžu být prospěšná společnosti. Chci se stávat lepším člověkem,“ vysvětlila herečka.

A přemýšlí Pazderková ještě o založení rodiny? „Toto téma jsem už opustila. Nebo opustila –⁠ nikdy nevíš. V tuhle chvíli už to nechávám na pánubohu a smířená jsem s oběma variantami. Myslím, že není smyslem života jakéhokoliv člověka mít děti, ale to, že děti nemám, neznamená, že se o nějaké dítě nemůžu starat, nebo jim pomoct,“ má jasno Iva.

Doma má dvě nové ukrajinské kamarádky

Pomoc pro herečku není jen prázdné slovo. Do ateliéru na focení propagace Avon pochodu s ní dorazily i její dvě nové ukrajinské spolubydlící. „Pro mě je to taková samozřejmost. Máme místo, máme pokoj, tak jsme nabídli prostor. To není nic extra, je to strašně malinko, co můžeme udělat,“ řekla Pazderková.

„Mám u sebe Julii a Aňu. Jsou to strašně skvělé holky. Pomáháme jim v rámci možností vést aspoň nějak normální život. Protože jsme sjezdily úřady a sháníme práci, vzala jsem je dnes s sebou, protože mimochodem Julia říkala, že byla Avon lady. Takže mám kámošky, konečně mám doma holky a můžu s nimi dělat holčičí věci,“ dodala herečka.

Tagy: