Bartoška oslavil 75. narozeniny. Co mu popřáli Dagmar Havlová nebo Pierre Richard?

Jiří Bartoška slaví 75. narozeniny.

Jiří Bartoška slaví narozeniny

Jiří Bartoška ve čtvrtek oslavil pětasedmdesátiny. Už od mládí na sebe upoutává především výrazným zjevem a i tak trochu provokativním projevem. Na divadle, ve filmu i v televizi ho diváci obdivují a ženy milují.

Když se řekne Jiří Bartoška, každému hned naskočí karlovarský filmový festival. Bez Barťáka s brýlemi na čele by to prostě nebylo ono. V jeho čele stojí jako prezident už 28 let.

Jako herec je Bartoška nepřehlédnutelný. Z černovlasého mladíka s kostěnými brýlemi se postupem času stal prošedivělý elegán se stále stejným, nezaměnitelným hlasem. „Zdá se mi čím dál pěknější a šarmantnější chlap. Přeji mu, aby byl zdravý a pořád měl silného ducha, kterého má,“ vzkázala Bartoškovi bývalá první dáma Dagmar Havlová.

Soukromí si bedlivě střeží

Přání k jubileu přišlo také ze zahraničí. „Pane Bartoško, přeji vám vše nejlepší. Vy jste ještě mladý. Já už jsem oproti vám stařec,“ řekl CNN Prima NEWS sedmaosmdesátiletý herec Pierre Richard.

Role si Bartoška vybírá pečlivě a hodně jich odmítá. Tak jako ve všem v životě – nechce dělat příliš kompromisů. „Jak je člověk starší, zvažuje, jestli vkládat energii do něčeho, co ho nezajímá,“ vysvětlil herec.

I když na jevišti i na plátně prošly rukama Bartošky desítky krásných žen, po jeho boku se objevuje mnoho let jen jedna. S manželkou Andreou jsou spolu už 46 let. O soukromí ale herec příliš rád nemluví. „Milostná korespondence má zůstat v šuplíku pro člověka, kterému byla napsána,“ má jasno Bartoška.

Bartoškovo šťastné číslo je čtyřiadvacítka: 24. března se totiž narodil a 24. dubna má svátek. „Numerologií jsem se nikdy nezabýval. Možná by mi to někdo vysvětlil, ale já jsem si řekl, že to bude moje šťastné číslo,“ řekl herec.

Bartoška nesnáší ranní zvonění budíku a i když mu životem prošla rakovina, vrátil se ke svým oblíbeným cigaretám a silné kávě. Původně měl být kunsthistorikem, naštěstí si ho ale před lety našlo divadlo a česká kultura tak získala herce, který toho má ještě hodně před sebou. A jeho pověstný sexappeal neutrpěl ani s přibývajícími šedinami.

Tagy: