Lovci přemohli gigantického aligátora. Sedmihodinový boj plaza unavil, pak ho dorazili

Skupina lovců v americkém státě Mississippi v řece Yazoo po sedmihodinovém boji chytila gigantického aligátora. Jeho parametry po přeměření všechny šokovaly – vážil 364 kilogramů a na délku přesahoval čtyři metry, informoval deník The Washington Post.

„Bylo to peklo. Byl to chaos,“ řekl listu The Washington Post jeden z lovců Will Thomas. „Když máte na konci rybářského prutu 364kilogramové zvíře, blíží se a vypadá jako netvor, všichni začnou šílet a adrenalin rychle stoupá,“ popsal dramatické okamžiky lovec.

Thomas lovil na řece Yazoo aligátory ještě s dalšími kolegy – Joeym Clarkem, Donem Woodsem a Tannerem Whitem. Již v minulosti chytili spoustu velkých aligátorů, takže ani nyní se nehodlali spokojit s něčím menším.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Největší masakr na Faerských ostrovech v historii. Lovci za den usmrtili 1400 delfínů

„Věděli jsme, že je široký. Jeho záda byla obrovská a připadalo nám to, jako bychom jeli za lodí,“ svěřil se Woods pro USA Today NEWS. Boj s aligátorem trval sedm hodin a byl neskutečně vyčerpávající, zejména psychicky. „Ve chvíli, kdy už byly téměř všechny pruhy a navijáky nepoužitelné, začalo být zvíře naštěstí unavené,“ vysvětlil Woods. Kolem zvířete tak obtočili smyčku a vyslali do něj výstřel z brokovnice.

Posted by Tanner White on Saturday, August 26, 2023

„Jeho velikost byla působivá, ale nemysleli jsme si, že by byl něčím tak výjimečným,“ sdělil pro The Washington Post Thomas s tím, že když ho vytáhli, přeměřili a zjistili, že má přes čtyři metry, úroveň vzrušení ještě vzrostla. Světový rekord v délce aligátora je 4,8 metru z roku 2014 v Alabamě.

Mississippi je domovem tisíců aligátorů a každý rok probíhá desetidenní období lovecké sezóny, kdy mohou držitelé povolení lovit omezený počet těchto živočichů. Podle Mississippi Wildlife, Fisheries & Parks (MDWFP) bylo během sezóny 2021 zabito asi 776 aligátorů. Dalších 1 581 jich bylo chyceno a propuštěno.

SLEDUJTE: Po útoku aligátora zemřela 69letá žena, která byla na procházce se psy na americkém ostrově Hilton Head v Jižní Karolíně

Tagy: