První slova Přátel po smrti Perryho: Byli jsme víc než herci. Jsme rodina, vzkázali zdrceně

Jsme naprosto zničení, uvedli ve společném prohlášení herečtí kolegové nedávno tragicky zesnulého Matthewa Perryho ze seriálu Přátelé. Podle nich byli více než jen kolegové na place. Všichni se společně naposledy na obrazovkách objevili v roce 2021 v rámci dokumentu Přátelé: Zase spolu. Perry zemřel minulý týden v sobotu ve věku 54 let.

„Všichni jsme ztrátou Matthewa naprosto zdrceni. Byli jsme víc než jen hereckými kolegy. Byli jsme rodina,“ citoval prohlášení seriálových přátel Jennifer Anistonové, Courteney Coxové, Lisy Kudrowové, Matta LeBlanca a Davida Schwimmera web Sky News.

ČTĚTE TAKÉ: Dojemné vzkazy herců z Přátel. Bylo mi ctí ti hrát otce, vzpomínala Kathleen Turnerová

„Je toho tolik, co bychom chtěli říct, ale právě teď si dáme chvíli na truchlení a zpracování této nepochopitelné ztráty,“ doplnili. Společně se na televizních obrazovkách objevovali od roku 1994 až do roku 2004. Naposledy se všichni herci hlavních rolí postavili společně před kameru v dokumentu o jednom z nejúspěšnějších sitcomů s názvem Přátelé: Zase spolu.

Perryho kolegové se údajně dále vyjádří, až smutnou situaci víc zpracují. „Zatím jsme v myšlenkách a s láskou s Mattyho rodinou, jeho přáteli a všemi, kdo ho měli rádi na celém světě,“ napsaly v prohlášení herecké hvězdy.

Vedle toho se ke smutné události vyjádřila například i herečka Salma Hayek, která s Perrym hrála v romantické komedii Jen blázni spěchají. „Existuje zvláštní pouto, které vzniká, když s někým sdílíte sny a společně na nich pracujete. Loni mě velmi dojalo, když se Matthew veřejně svěřil, jak moc miluje film Jen blázni spěchají a že si myslí, že tento náš společný snímek byl pravděpodobně jeho nejlepším,“ uvedla herečka s tím, že během posledních let se oba přistihli, jak na toto období svých životů vzpomínají s hlubokou nostalgií a vděčností.

Příčina hercova úmrtí zatím nebyla stanovena. Perryho bezvládné tělo našel minulý týden v sobotu jeho asistent ve vířivce. Podle prvotních zpráv se herec utopil, tomu však zřejmě předcházela zástava srdce. Podle zdroje magazínu TMZ nic nenasvědčuje tomu, že by v jeho skonu hrály roli nelegální návykové látky, kterým herec v minulosti holdoval.

Matthew Perry se proslavil zejména díky roli Chandlera Binga v americkém seriálu Přátelé. Sitcom se dočkal celosvětové obliby, která přetrvává až dodnes. Perrymu bylo pouhých 54 let, nad jeho ztrátou začali truchlit fanoušci ze všech koutů zeměkoule. Upřímnou soustrast vyjádřila také řada celebrit, včetně kolegů z oblíbeného seriálu.

Tagy: