Personální zemětřesení na Hradě. Končí šéfka kabinetu prezidenta a mluvčí je suspendovaná

Markéta Řeháková, mluvčí prezidenta Petra Pavla

Personální změny na Hradě

Zaměstnanci prezidentské kanceláře zažívají turbulentní období. V pozici ředitelky kabinetu hlavy státu končí Linda Jozwiak Kopecká. Mluvčí prezidenta Markéta Řeháková přišla o post ředitelky odboru komunikace Hradu a zůstává pouze mluvčí, rozhodla vedoucí prezidentské kanceláře Jana Vohralíková.

Vohralíková tvrdí, že k rozdělení pozic mluvčí a vedoucí komunikace je donutilo velké množství agendy spojené s vysokým pracovním vytížením současné ředitelky odboru komunikace. „Markétě Řehákové byla nabídnuta pracovní pozice mluvčí prezidenta republiky, kterou přijala,“ uvedl Hrad. Kdo nově povede odbor komunikace, zatím není jasné.

ČTĚTE TAKÉ: Haas: Prezident se snažil vykolíkovat si prostor. Lekl se, měl si stát za svým, tvrdí opozice

Hrad současně oznámil, že Jozwiak Kopecká končí na postu ředitelky Pavlova kabinetu, a to v návaznosti na uvažované změny, které souvisejí s jejím pracovním zařazením.

„Součástí rozhodnutí bylo i přihlédnutí k jiné pracovní nabídce mimo Kancelář prezidenta republiky,“ dodala prezidentská kancelář. Kabinet hlavy státu podle webu Hradu zajišťuje ve spolupráci s ostatními útvary kanceláře denní výkon funkce prezidenta a plní další úkoly podle jeho přímých pokynů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Prezident Petr Pavel zahajuje školní rok

Tagy:
změny Petr Pavel Pražský hrad mluvčí Kancelář prezidenta republiky Jana Vohralíková Markéta Řeháková