Pes brečel štěstím, když ho jeho majitel po několika měsících znovu našel

Asi každý majitel psa, někdy zažil situaci, kdy si myslel, že mu jeho mazlíček utekl anebo mu utekl doopravdy. Nic příjemného! Mladý Filipínec Rustico Samson se svou rodinu tuto noční můru všech pejskařů zažíval přes tři měsíce. Jejich oblíbený čtyřnohý parťák Coco totiž utekl. Hledali ho všude, kde se dalo, ale dlouho marně.

„Tolik dní jsem proplakal, Coco není jen mazlíček, je to člen rodiny,“ řekl Rustico pro The Dodo.

Filipíny patří mezi státy, kde není úplně běžné mít na psy takové vazby. Většina psů žije na ulici a musí se spolehnout sama na sebe. Filipíny se také řadí na první příčku ve výskytu vztekliny na světě. Ročně tam na ni umře až 200 lidí. I proto je příběh Coca a Rustica výjimečný.

Měsíce plynuly, Coco nikde, ale Rustico se nevzdával. Požádal o pomoc přátelé, ptal se kolemjdoucích a zkoumal každý kout. Až najednou... pouliční pes, který by mohl sedět na Coca, byl spatřen v parkovacích garážích. Rustico neváhal ani minutu a běžel na místo.

„V ten moment, kdy jsem viděl psa ležet na zemi, jsem věděl, že je to on,“ popsal Rustico.

„Byl jsem nesmírně šťastný a myslím, že Coco taky,“ dodal.

A podle reakce na videu, Coco doslova brečel štěstím, že ho jeho páníček našel.  Po třech měsících na ulici byl pejsek velmi vyhublý a špinavý, ale jinak nebyl nijak zraněn a je v pořádku.

„Když máte domácího mazlíčka, je jedno jestli jste chudý nebo bohatý, pokud mu dáte svou lásku a berete ho jako člena rodiny. Kdyby se ztratil někdo z příbuzných, také to nevzdáte,“ řekl Rustico. Kéž by bylo více takových šťastných konců!

Tagy: