Pes se snažil dostat k jídlu, tlapkou omylem zapnul sporák. Jeho snaha skončila požárem

Pes založil požár

V americkém městě Parkville došlo k netradiční nehodě. Pes, kterého majitelé nechali doma, se snažil dostat k pánvi s tukem. Přitom ale tlapkou omylem zapnul varnou desku, čímž způsobil požár. Vše zachytily bezpečnostní kamery, záběry zveřejnil web BBC.

Čtyřnohý mazlíček využil chvíle, kdy nebyl pod dozorem páníčků. Snažil se dostat k pánvi s tukem, která byla položená v zadní části sporáku. Jeho pokusy ale dopadly marně, informuje web BBC.

K chutné odměně se mu sice nepodařilo dostat, ale podařilo se mu tlapkou zapnout varnou desku. Pak už to netrvalo dlouho a v domě v Parkville v americkém státě Missouri začal požár. Ačkoliv majitelé v době vzniku požáru nebyli doma, hasičům se podařilo oheň uhasit. Zachránili rovněž čtyřnohého viníka i dalšího psa. Web dodává, že nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Podobné případy rozhodně nejsou ojedinělé. „Domácí mazlíčci mohou založit požár, který pak zachvátí i celý dům. Jiný mazlíček, pro změnu z Connecticutu, si jen přičichl k prázdným obalům od pizzy a stačil při tom zapnout sporák.

„Nikdy jsme si ani nepomysleli, že by se něco takového mohlo stát. Ale stává se. Ve Spojených státech dokonce i 700× ročně,“ popsal majitel psa Gary Le Clair. „Kdybychom přišli o minutu později, byla byla to katastrofa,“ doplnila manželka majitele psa Katie.

I Glorie ze Sokolova hledala na sporáku, jestli tam nezbylo něco dobrého a zapnula při tom jednu varnou plotýnku. Plameny ji ale pěkně vylekaly. Hasiči je zlikvidovali za pár vteřin a přidali také radu.

„Pokud spotřebiče mají nějaké pojistky, tak je dobré dodržovat všechno, aby nedošlo k nechtěnému zapnutí spotřebiče,“ uvedl mluvčí HZS Karlovarského kraje Martin Kasal. A Američané přidávají ještě jednu: „Stačí ze sporáku sundat knoflíky a máte hned bezpečnější domov,“ uvedl s nadsázkou veterinář.

Tagy: