Zuřivý pes v Malajsii prokousl českému chlapci lebku. Pětiletému Sašovi šlo o život

Teprve pětiletý Saša procestoval s rodiči více než 40 zemí. V Malajsii ho však potkalo velké neštěstí. Zničehonic na něj na ulici zaútočil pes. Chlapec má rozdrcené některé kosti a prokousnutou lebku za uchem. Majitel psa spolu se zvířetem z místa činu utekl. Saša teď leží v nemocnici a následující dny rozhodnou, co bude dál. Jeho rodiče prosí o pomoc.

„Máme velmi špatnou zprávu, Saša je na JIP. V neděli v sedm večer pouhých 100 metrů od našeho auta ho velmi zle pokousal kříženec stafordšírského bulteriéra. Jediný, kterého jsme tady v Malajsii za celý pobyt viděli,“ napsali rodiče malého cestovatele na jeho instagramovém profilu. „Saša je těžce zraněný a život měl na vlásku. V noci prodělal více než čtyřhodinovou operaci,“ uvedli.

Vše se prý odehrálo během několika vteřin. „Ten pes nešel zastavit. Rovnou šel Sašovi po krku, nijak jsme ho nevyprovokovali,“ popsali zděšení rodiče. Kolem psa prý procházeli pomalým krokem. Když byli asi 50 metrů od něj, zvíře se zničehonic vytrhlo majiteli z vodítka a zaútočilo na chlapce.

„Šlo mu o zabití. I když jsem chytil Sašu do náruče, skočil mu na krk, strhl nás oba k zemi a začal naprosto šílený boj o život. Minimálně 20krát jsem ho praštil vší silou klackem do hlavy, jenže to nepomohlo. Pak jsem mu narval klacek do huby a až poté pustil,“ popsal otec. Celý útok prý trval více než minutu. Majitel pak spolu se psem utekl, nakonec ho však policie vypátrala. „Neposkytl nám žádnou pomoc. Saša ztratil mnoho krve a šlo o život,“ doplnil otec.

Saša nyní leží v nemocnici už ve stabilizovaném stavu, ale stále ještě nemá vyhráno. „Má pooperační stav a hrozí trombózy. Problém je, že ve tkáních má části čelisti a lebky. Rozdrcené kousíčky kostí a také materiálu z prašné cesty, kde se incident odehrál. Hrozí mu tedy infekce,“ popsali rodiče. „Největší problém má ovšem okolo ucha, kde mu ten do předvčerejšího večera hodný pejsek, který nikomu neublížil, prokousl lebku,“ doplnili s tím, že chlapec tak nejspíše bude muset podstoupit další operaci.

Rodiče prosí o pomoc

„V nemocnici si pobude ještě dlouho a velmi dlouho bude na tekuté stravě,“ uvedli rodiče. Přestože jsou z události zděšeni, jsou velmi rádi, že je jejich syn stále naživu. „Je to strašné a ještě strašnější je, že když jsem vešel do Sašova pokojíčku, uvědomil jsem si, že tu už nemusel být. Je to naprosto příšerný stav mysli jakéhokoliv rodiče,“ popsal tatínek zraněného chlapce.

Rodiče poděkovali za práci policistů a také zdravotníků. „Policisté toho zbabělce našli a už je ve vazbě. Pes je u veterináře na sledování a soud rozhodne o jeho osudu,“ řekli rodiče s tím, že jde o plemeno psa, které je v Malajsii chované ilegálně. „Policisté během noci zajistili důkazy a v jejich práci není zatím chyba,“ uvedli a dodali: „Plastický chirurg přijel z rodinné oslavy a Saša šel hned na sál. V pondělí už byl ve stabilizovaném stavu, ale má množství zranění. Prosíme, držte mu palce.“

Rodiče se na sociálních sítích obrátili s žádostí o pomoc. Kromě dobrého právníka totiž potřebují i finanční výpomoc. Léčba malého chlapce vychází draze. „V neposlední řadě řešíme i finance, docela dost se to dostává do vývrtky, a proto ti z vás, kteří můžete a chcete pomoci, nás prosím podpořte,“ uvedli.

Podpořit Sašovu léčbu a právní zastoupení můžete na účtu 670100-2212186301/6210, variabilní symbol 111.

Tagy: